Реза Махаммад изследва африканската кухня в „REZA’S AFRICAN KITCHEN“

Chello Central Europe I Юлия Трайкова I 6.03.2013

„Reza’s African Kitchen“

Премиера: 25 март
Ексклузивно по Food Network

През март готвачът на Food Network и топ ресторантьор Реза Махаммад се завръща на екран с нова поредица, ексклузивна за канала. „Reza’s African Kitchen“ представя разнообразието на африканската кухня и изследва удивителната култура на Африка, докато Реза пътешества из континента в търсене на нови вдъхновения.

Наслаждавайки се на спиращите дъха гледки на Ботсвана, Намибия, Занзибар, Замбия и Южна Африка, Реза открива кулинарното наследство, чудесните вкусове, характерните съставки и влиянието на Индия върху кухнята на този прекрасен континент, за който казва, че е като негов втори дом.

Забавният водещ изпробва най-различни занимания – отправя се на сафари с кон, на риболов на тигрова риба, сприятелява се с щрауси, пасе овце и се гмурка по време на интригуващия си кулинарен опит да открие вкусни, изкусителни ястия като кифлички с патешко и заешко, щраусово филе с джинджифил и портокалов сос и рачени кюфтета с чили.

Реза коментира: „Аз имам дълга любовна история с Африка. През последните шест години редовно я посещавах, и с удоволствие преподавах и пътешествах. Тя е толкова многолика и имах чувството, че пътуванията ми едва докосваха най-повърхностния й слой. Искаше ми се да изследвам по-задълбочено кулинарното наследство на страните от южна Африка.

Имаше толкова необикновени хора по време на обиколките ни – личности със собствен поглед и изключителни познания, както и специалисти по нови готварски техники и приспособяването към околната среда за готвене и приготвяне на храната.“

„Reza’s African Kitchen“ следва успешната поредица „Reza Spice Prince of India“ от 2012 г., която запозна зрителите на Food Network с храната и културата на Раджастан.

Поредицата стартира на 25 март и ще се излъчва всеки делничен ден от 12:50 и 18:15 (повторение – всеки понеделник от 22:00 и всяка неделя от 14:05).

******

За Food Network
Food Network, един от най-популярните тв канали в САЩ, стартира в Европа, Близкия Изток и Африка през февруари 2010 г., след старта във Великобритания през ноември 2009 г. Каналът предлага неустоима комбинация от великолепни рецепти, свежи идеи и изключително забавление, вдъхновявайки както запалените гастрономи, така и всички останали зрители.

Вълнуващият програмен микс включва любими забавни поредици в прайм тайма като „Iron Chef America”, „Chopped” и „Food Network Challenge”, както и дневни предавания, които представят нови и утвърдени таланти в кулинарното изкуство, включително „Barefoot Contessa“ с Ина Гартен и „30 Minute Meals” със звездния готвач на Америка Рейчъл Рей.

Food Network предлага по нещо за всеки вкус!

Канал Food Network е собственост на Scripps Networks Interactive, една от водещите компании, създаващи лайфстайл съдържание за телевизионния и интернет пазар, чиито тв канали се управляват от международния телевизионен доставчик Chello Zone в региона на Европа, Близкия Изток и Африка.

За повече информация – www.foodnetworktv.com

Leave a Reply