Резервиран ли е българинът към онлайн резервациите

Десислава МИТЕВА I 1.04.2013

Първият български сайт за онлайн резервации niamavreme.bg навърши една година

Почти половината българи вече правят ранни резервации за пътуванията си през интернет. Една четвърт от тях избират хотела си поне месец преди да заминат, а има такива, които три месеца предварително знаят къде ще отседнат. Това сочи статистиката на първия български сайт за онлайн резервации в реално време – www. niamavreme.bg, който през април навършва една година.
Оказва се, че все пак около 40 процента са тези, които търсят почивка в последния момент – между седмица и две преди датата на заминаване. Най-атрактивни дестинации за българите си остават съседните Гърция и Турция, но все по-популярни стават и средиземноморските круизи.
Статистиката от изминалата година показва значителен ръст в онлайн резервациите, а поведението на потребителите се разделя на две основни групи: импулсивни и планиращи, но отстъпки ползват всички. Трябва да се отчете и още един факт, че първоначално най-много резервации са направени за основните морски и планински курорти, но постепенно кръга от потребители се разширява като към него се прибавят и бизнес пътуващите и резервациите в градските хотели. Благодарение на ноу-хау-то на NiamaVreme.BG находчивите потребители лесно откриват интересни и изгодни предложения от хотелите, а от своя страна хотелите осъществяват ефективна връзка с клиентите.
Българският сайт за онлайн резервации разработва програма, ориентирана към корпоративните клиенти, облекчаваща стойността на бизнес пътуванията, както и преференции за служителите им, отнасяща се до личните им почивки. Основният плюс е, че се пести време – за избора, разплащането и получаването на ваучер трябват минути. 

Leave a Reply