Силвестър Силвестров: Още малко и ще забогатея колкото Масларова

в. Show | Валерия КАЛЧЕВА | 2010-03-03 

Актьорът Силвестър Силвестров стана изключително популярен от предаването "Пълна лудница". Преди се подвизаваше като циганинът Зюмбюл в триото Братя Мангасарян.
Женен е за Мария Силвестър, която нашумя в "Шоуто на Азис", с Боби Турбото взе второто място във "ВИП денс", а сега има собствена рубрика в "Станция Нова"

- Забогатя ли в "Пълна лудница"? Имате страхотен успех.

- Една класа съм под Емилия Масларова. От гледна точка на данъците при мен всичко е чисто. Просто не съм изпълнявал държавни постове, от които да се облагодетелствам. Моите криминални прояви са в съвсем друга посока, не в посока крадене…

- Наистина, носи ти се славата на побойник… Кога за последен път се сби?

- Преди една година в Пловдив. Имах цицини на главата. Видях охраната на видни пловдивски мутри, които биеха момиче пред една дискотека. Помолих ги най-учтиво да го оставят, но те ми скочиха. И стана мелето! Извадих голям късмет, защото пичовете бяха много надрусани и много навити да се бият. А пък аз бях зверски изморен.

- Бил ли си се заради жена ти Мария Силвестър?

- Да, бил съм се заради Мария. Разни хора досаждаха на Мария. Понеже тя беше моделка – ревюта, ала-бала… Вече бяхме женени. Тя е красива жена и разни хора се е случвало да й навлизат в личното пространство, да й пращат есемеси…

- Къде ги намираш досадниците?

- Как къде ги намирам?! Ние сме една шепа хора. Ако искаш да намериш някого, винаги има начин да го намериш.

- Много си ревнив?!

- Не съм ревнив. Просто искам да си запазя собствената територия. Не мога да си представя една жена да е женена и ти да си много настоятелен – това ми се струва малко грубо. Как може ти да досаждаш на някой, който има семейство, дете! А пък има такива хора…

- И сега ли продължават да досаждат на Мария? Тя стана доста популярна покрай телевизията…

- Има от време на време досадници, но те знаят, че аз много учтиво ще ги…

- Вярно ли е, че не можеш да си представиш да бъдеш с друга жена освен с Мария?

- Ами да, има такова нещо.

- Не флиртуваш с колежки?

- Флиртувам с колежки, с балеринки, с всякакви, но нещата спират дотук.

- Хареса ли Мария във "ВИП-денс"?

- Най-много ми хареса, че Мария излезе чиста от цялата тази история. Предаването беше изградено върху интриги, върху удушаване на личното пространство на участващите за сметка на рейтинга. Създаваха се изкуствени конфликти, използваха се различни сценарии трикове – някой с някого флиртувал, други се били скарали, трети не знам какво направили.
Те като кажат, че сестра ти е курва, иди обяснявай, че нямаш сестра!

- Къде живеете?

- Живеем на "Опашката на Коня" под наем в едностаен мезонет. Всеки ден виждам какво става в Народното събрание. При старото правителство виждах как си простираха бельото в таванското помещение.

- С колко пари Живеете на месец с Мария и детето?

- С 300 лв. на месец – по 10 лева на ден. Ако месецът е с 31 дни, търсим да добавим още 10 отнякъде.

- А сериозно?

- Нямам никаква идея нито колко пари изкарвам, нито колко харча. Взимам пари от "Пълна лудница", авторски права, като водещ,.. Когато ми трябват пари – тегля, когато не ми трябват – внасям, и така…

- Вярно ли е, че не ходиш на лекар?

- За последен път съм ходил на лекар преди 25 години. Счупих си ръката и ми я гипсираха.

- Откъде идват тези странни имена – на баща ти – Джон, твоето – Силвестър?

- Баща ми Джон, който почина преди 7-8 години, е от семейство католици от български произход.
Дядо Силвестър е най-добрият човек, когото познавам. Беше огромен, имаше силно изразени мускули. Бачкаше до последния ден от живота си, гледаше лозя, правеше страхотно вино.
А от майчина страна дядо ми е грък, солунски селянин, който е дошъл в България заради баба ми. Беше ексцентричен човек, бръснеше си веждите и ги рисуваше след това отгоре. Винаги беше с гребенче във вътрешния джоб на сакото и с мокра коса. Как го постигаше това – не знам. И зимата, в най-големия студ, беше с мокра коса, защото тогава нямаше гел. Винаги беше с костюм, с вратовръзка, държеше сметка докъде точно ще му са разкопчани копчетата на ризата.

- Къде са сега другите двама от братята Мангасарян?

- Със Сашо Среброто, имахме различно отношение към нещата и се разделихме. С Кулю сега по цял ден сме заедно, имаме общ бизнес.

Стр. 58

Leave a Reply