Слави и Бареков в жестока война за парите на Ковачки

в. Show | Камен ДИМОВ | 2010-01-27 

Бизнесменът Христо Ковачки е разлюбил бившия тв-водещ Николай Бареков и го е заменил със Слави Трифонов, разкриват запознати с игрите на олигарха. Конфликтът между Дългия и Дудука, които искат да се докопат до неограничените финанси на бизнесмена, вече стана публичен и двамата започнаха военните действия.

Преди няколко дни именно сайтът на Бареков пусна "новината", че Слави Трифонов се е заел сериозно да организира проекта, с който да влезе в политиката. Според Дудука партията на Дългия ще е скроена на принципа на Бойковата, като функцията на Цветан Цветанов ще се изпълнява от довереника на Слави Иво Сиромахов. Проектът за новата формация щял да бъде обявен официално през есента. Стратегията на Трифонов била дотогава да бъде свален от екран уж заради скандалите му с премиера Борисов.
Слави, който от доста време е на пангара заради рекламната баница в bTV и обвинения за "дърпани" проценти, се кани да се възползва от изкуствено създадената ситуация и да се представи за втори път като жертва на политически репресии, както преди години направи при управлението на Иван Костов. Според мълвата Трифонов ще го играе алтернатива на бившия си приятел Бойко Борисов, като ще се опита да вземе проценти от избирателите на ГЕРБ, които са се разочаровали от сегашната власт.
За проекта за новата партия, в която се намесва и името на сегашния президент Георги Първанов, публично обяви и добре информираният Бриго Аспарухов. "Държавният глава няма да остане пасивен след края на мандата си и най-вероятно ще създаде някаква структура", обяви бившият шеф на разузнаването и депутат от БСП.
От шоуто на Слави засега официално отричат инвазия в политиката, но според мълвата Дългия и хората му работят усилено над рекламната стратегия на начинанието.
Миналата седмица бившият авер на Слави Росен Петров разкри, че е имало партийни кроежи, като даде да се разбере, че конфликтът му с Трифонов е бил именно заради политическите му ламтежи. Дългия пък призна пред редакционната си колегия: "Хрумвало ми е, че аз мога да бъда ракета-носител в политиката". Специалното издание беше организирано, след като Бойко Борисов издаде, че Трифонов е искал да реди кабинета наравно с него и е искал да делят 50 на 50 влиянието си в ГЕРБ.
През април миналата година Слави и компания направиха опит да се напъхат в политиката, внасяйки над 70 000 подписа в подкрепа на искането за национален референдум за промяна в избирателната система от пропорционална към мажоритарна. Подписите бяха депозирани в парламента, в Министерски съвет и в президентството. Пак тогава Иво Сиромахов загатна, че е възможно Трифонов и екипът му да имат амбиции за собствена партия.
Спряганият за основен донор на бъдещата политическа формация енергиен бос Христо Ковачки е известен карък, коментират запознати. За него казват, че "има таланта" винаги да залага на куц кон и това се потвърди при опита му да нахлуе в политиката с формацията "Либерална инициатива за демократично европейско развитие" (ЛИДЕР).
Извън репликите и дупликите между Б.Б. и Слави Три, още по-интересен е заформящият се конфликт на Дългия с Бареков. Според слуховете бившият водещ на "Тази сутрин" лапал по 28 бона на месец от Ковачки за медийни съвети и услуги. Кранчето му обаче било спряно малко преди доброволно изпълнената подкана да напусне bTV. Според вътрешни източници Бареков е получил ултиматум да се изнесе скоропостижно, за да не бъде изхвърлен от телевизията. Мълвата носи, че Дудука подозирал, че Слави е виновен за сполетелите го беди и затова го атакува подмолно още преди да е започнал градежа на новата партия.

Стр. 16

Leave a Reply