Станимира Данева става PR на полигон “Змейово”

в. Национална Бизнес Поща | 2010-04-26

На 22 април работната група за избор на старши експерт "Връзки с обществеността" на полигон "Змейово" представи номинираната от нея за длъжността Станимира Данева. Ваня Бухчева, клиничен психолог и участник в работната група, обяви, че кандидатурата на г-жа Данева е била единодушно предпочетена сред 16-те кандидати за поста. Предложението Станимира Данева да стане PR на полигона ще бъде изпратено до неговия началник полк. Сергей Марков. Ако то бъде одобрено, тя ще бъде назначена на тази длъжност с договор за 1 година и 6 месеца изпитателен срок. Работната група е представила на полк. Марков искане PR-ьт да бъде лично на негово подчинение и поне веднъж месечно да представя пред неправителствените организации информация за своята дейност.
Русокосата "връзка" на полигона с обществеността е завършила "Аграрна икономика" в Тракийския университет в Стара Загора. След това е защитила магистратура по публични финанси в УНСС, София. В продължение на 7 години е работила в системата на въоръжените сили като кадрови войник. Владее английски език. Има компютърна грамотност. Преди да се кандидатира за PR, е работила като технически директор в старозагорска строително-монтажна фирма.
Станимира Данева е омъжена, има едно дете.
На първата си среща с представителите на медиите от града на липите тя обяви, че основен приоритет в нейната работа ще бъде да се разкрие има ли изобщо някаква тайна около полигона в Змейово и кой в крайна сметка е замърсителят на региона. Аз съм майка и на мен не ми е безразлично това, което става. Надявам се и на помощта на цялата общественост, каза г-жа Данева.

Стр. 2

Leave a Reply