Стартира кампанията за превенция на трудностите в училище „Мамо, трудно ми е да пиша“

Лилия Загурска I 1.12.2012

Утре, 02.12.2012 година (неделя), официално ще бъде даден старт на кампанията за превенция на трудностите в училище „Мамо, трудно ми е да пиша“. Инициативата е на Медицински център по офталмология „Ресбиомед“ и Фондация „Хорхе Алио“, Испания. Осъществява се под патронажа на кмета г-жа Йорданка Фандъкова със съдействието на Столична община. Кампанията е подкрепена и от постоянната комисия на Столичен общински съвет „Образование, култура, наука и културно многообразие” с председател Малина Едрева.
Кампанията „Мамо, трудно ми е да пиша” е насочена към превенцията на детските очни проблеми. Акцентира се върху ранната диагностика на очни болести, които ако не се установят и лекуват на ранен етап, могат да доведат до необратими последици. Екипът на „Ресбиомед” ще извърши безплатни офталмологични консултации на всички ученици от 1-ви до 7-ми клас и ще запознае учителите с най-често срещаните зрителни аномалии при децата. Проектът има амбициозната цел да обхване всички основни, средни и професионални училища на територията на Столична община чрез специално създадена мобилна очна клиника.
Началото на кампанията „Мамо, трудно ми е да пиша“ ще бъде поставено от световно известния хирург-офталмолог проф. Хорхе Алио и г-жа Мария Лопес Иглесиас, президент на Фондация „Хорхе Алио“. 

Leave a Reply