Строителен предприемач удари с чук по главата репортера на “Господари на ефира” във Велико Търново

БТВ, Новини в 19.00 часа | 2010-02-10

Строителен предприемач удари с чук по главата репортера на "Господари на ефира" във Велико Търново. Инцидентът стана по време на снимки за репортаж.

Димитър Върбанов снимал репортаж за фирмата на строителния предприемач Христо Чапанов. Недоволни потърсили помощта на популярното предаване "Господари на ефира". Хората твърдят, че Чапанов забавил строежа на апартаменти, които те били платили още преди три години. При опит да поговори с втората страна по казуса, вместо интервю, Върбанов получил унизителен удар.

Димитър Върбанов: По едно време се появи брат му с една кола. Опитах да разговарям с него, но той ме затисна с входната врата на помещението, в което се намираше строежа и каза на един от работниците:"Я го разкарай тоя!", т.е. за мен. Съответно работникът хвана чук и ме удари в главата, ето тук на това място.

Репортер: Резултатът – травма на главата, за щастие лека. Предизвика ли го ти по някакъв начин?

Димитър Върбанов: Не, аз просто исках да разговарям с него по съвсем нормален човешки начин. Не сме се карали, не сме викали, не е имало нищо, с което да го предизвикам.

Репортер: Според продуцентите на предаването, прокуратурата във Велико Търново е имала сигнали срещу строителния предприемач от преди две години

Джуди Хавладжиян: Нещо такова като се случи ние от "Господарите" не спираме, напротив става ни още по-интересно. Ще ровим още повече за този строителен предприемач. Не може никой по този начин да си позволи да се държи с нормалните хора, още повече с журналистите, които се борят, за справедливост и истината излиза наяве.Спомням си с Миролюба Бенатова, един ваш репортер, прокуратурата в този случай оневини човека, който беше я нападнал. Ето това са примерите, за които всичките ние, които работим в медиите, трябва да се борим. И да покажем, че не може тези неща да остават ненаказани.

Репортер: Извършителят на деянието е задържан за 24 часа, с образувано бързо полицейско производство за хулиганство.

 

Leave a Reply