Студентското “Ку-ку” ще се мери със Слави

в. 24 часа | Силвия ЖЕКОВА | 2010-04-30 | 00:01:01

Част от студентския екип, който прави Ку-ку: Презареждане. 

“Ку-ку: Презареждане" се казва студентското предаване, което на 3 май тръгва по БНТ с амбициите да е наследник на легендарното “Ку-ку" от началото на прехода.
Това е втори опит за предаването, което преди година стартира с едно издание, но неуспешно. Сега студентите, които го правят, имат още една амбиция – да се конкурират директно с актьорите от “Шоуто на Слави".
“Ку-ку: Презареждане" ще се излъчва всеки понеделник от 23 ч, когато е актьорската вечер по Би Ти Ви. Пет предавания ще бъдат показани през май, след което студентите ще излязат в сесия и лятна ваканция. Връщането им на екрана ще стане през септември.
Предаването всъщност е на студентската телевизия “Алма матер", на която БНТ дава програмно време.
Хуморът на новото “Ку-ку" ще е много по-различен от този, който върви в ефира", каза един от сценаристите – Ангел Иванов. Модата да ходиш по аутлети и молове, ГМО, преходът и насилиетосред младите са част от темите на скечовете.
“Според една статистика 15% от населението работят, за да дърпат обществото напред, останалите работят за себе си. Бъдете от първата група", пожела на предаването ректорът на Софийския университет “Св. Кл. Охридски" Иван Илчев.
През юни младите кукувци ще посрещнат френски студенти по журналистика, с които заедно ще заснемат предаването “Ателие". То също е на тв “Алма Матер" и прилича на работилница за култура и изкуство.

СНИМКА: АНТОНИЯ ПЕЛТЕКОВА

Стр. 27

Leave a Reply