Съдия Джуди – 5 сезон: От 3 декември, всяка делнична вечер, двойни епизоди, 21:10 и 21:35

Chello Central Europe I Юлия Трайкова I 29.11.2012

Очаквайте правосъдие с отношение в тази декемврийска премиера за най-известния съдия в Америка. Изключително прямата Джуди Шейндлин разглежда реални казуси от живота, основавайки се на истинското щатско законодателство в Ню Йорк. Известно е, че тя е една от най-добре платените тв водещи и можеше спокойно да се е оттеглила още преди години. Но тя има мисия да помага на обикновените хора в ежедневните си телевизионни съдебни изслушвания.

Четиринадесет пъти номинираната за награда „Еми“ поредица е с най-висок рейтинг сред дневните телевизионни предавания в САЩ, а неукротимата съдийка е непрестанно коментирана заради нейната непоносимост към „нарушителите на реда“ и заради това, че е прекарала наскоро мини-инсулт. Тя продължава да разбива рейтингите и е всеизвестна с типичните за нея забележки, „Не ми пука“, „Порасни и спри да се държиш като бебе“, или „Ако се заяждаш с мен, малката, ще избърша пода с теб“.

В този сезон съдия Джуди се среща с враждуващи братя, конфликтни двойки и спорещи приятели – всички, надяващи се правдата да е на тяхна страна. В първия епизод е представено дело, повдигнато от жена, изпаднала в безсъзнание при нападение с кола, случай с жена от Тексас, обвинена във вандализъм с колата на бившия си любовник и тийнейджърка, организирала щур купон, докато наглеждала къща,. Сред останалите случаи са тъжната история за пренебрегвано дете, малтретирано от детегледачката си, проблемен тийнейджър в объркана битка за попечителство и други.

Какви ще бъдат присъдите? Кой знае! Но със сигурност знаем, че с безпогрешната съдия Джуди резултатите ще достигнат корена на проблема и ще наранят някое и друго сърце го по пътя.

 

Кратко интервю със съдия Джуди Шайндлинлегендарния телевизионен съдия от реалити поредицата „Съдия Джуди“, която тръгва от 3 декември по CBS Reality
 
„Съдия Джуди” е едно от най-хитовите тв предавания в САЩ. Какво прави шоуто толкова популярно?
 
Мисля, че успехът на предаването се дължи на комбинация от посланието и носителя му. Никога не украсявам нещата, аз съм напълно откровена и ги наричам с истинските им имена. Надявам се, че зрителите, които гледат нашите тв съдебни заседания ще научат, че хората трябва да поемат отговорност за действията си. Чувствотоза хумор също помага.
 
Върху колко дела сте работили през годините?

Случаите от съда за семейно право и от телевизионния съд, които съм разглеждала, са над 30 000.

 
Кое е най-голямото Ви постижение?
 
На първо място поставям прекрасното ми и любящо семейство – добри деца и здрави и щастливи внуци. След това е вълнуващата и изпълнена с предизвикателства кариера.
 
Винаги ли сте искали да бъдете съдия? Какъв беше резервният план?
 
Всъщност винаги съм искала да бъда адвокат. Имах дарбата да говоря от баща ми, който смяташе, че ще стана добър политик. Като зрял човек осъзнах, че ще бъда ужасен политик, защото предпочитам възможността за вземане на решения, независими и необременени от това какво мислят хората, а да стана съдия бе естествено следствие на това.

 

СЪДИЯ ДЖУДИ
JUDGE JUDY
CBS Reality
От 3 декември
 
През последните 16 сезона популярността на реалити поредицата „Съдия Джуди“ е излязла извън рамките на телевизията и се е превърнала в част от американската поп култура
През 2004 г. съдия Джуди Шайндлин е обявена от VH1 за една от „200 най-велики икони на поп културата“
През 2007 г. тя е обявена за една от топ звездите според класацията на „Форбс“ – „Celebrity 100“
Джуди Шайндлин е родена на 21 октомври 1942 г. в Бруклин, Ню Йорк, в семейството на евреин и германка – Мъри и  Етел Блум. Тя завършва Американския университет във Вашингтон и след дипломирането си през 1963 г. продължава обучението си в Юридическото училище в Ню Йорк, където получава научната си степен.
През 2004 г. Джуди е обявена от VH1 за една от „200 най-велики икони на поп културата“.
Кариерата на Съдия Шайндлин в съда, разглеждащ дела по семейно право, започва през 1972 г., като се занимава със случаи на престъпления на малолетни в щата Ню Йорк. През 1982 г. нарастващата репутация на Шайндлин като остър и безкомпромисен адвокат кара кмета Ед Кох да я назначи като съдия. В рамките на четири години тя е повишена до позицията на заместник главен съдия в Манхатън.
С над 20 000 дела зад гърба си съдия Шайндлин получава реноме на най-строгия съдия в Ню Йорк. В съда посланието й е ясно – поемете отговорност за себе си, за действията си и за децата си… иначе да му мислите. Смятана за пионер на „политика на публични съдебни заседания“, съдия Шайндлин позволява на обществото и медиите да наблюдават ежедневните й заседания, което не е било обичайна практика по това време.
Като един от най-прямите съдии в страната, тя става обект на статия в „Лос Анджелис Таймс” през 1993 г. и участва в популярно магазинно предаване „60 минути“. След тази си телевизионна поява към нея е отправена покана да води съдебни процеси на съвсем реални случаи с реални заключения в тв съдебна зала. Ражда се реалити поредицата „СЪДИЯ ДЖУДИ“, която стартира на 16 септември 1996 г.
Същата година съдия Шайндлин издава първата си книга, озаглавена „Не ми казвай, че вали, когато пикаеш върху краката ми“. Втората й книга „Красотата вехне, но глупостта е вечна“ става национален бестселър, разглеждащ в дълбочина проблемите на жените. Разширявайки обхвата си, за да помогне на родителите в отношенията с децата, съдия Джуди издава и две детски книги „Спечели и изгуби с избора си“ и „Не можеш да съдиш книгата по корицата“. И в двете са използвани увлекателни илюстрации, придружени от провокиращи мисленето въпроси, които насърчават родителите да обсъждат отговорите и да оценяват последствията със своите деца. Третата книга за възрастни на Шайндлин „Не усложнявай нещата, глупако: По-умен си, отколкото изглеждаш“ разкрива мъдростта, знанията и схващанията й за разрешаване на всекидневни семейни кавги.
През последните 16 сезона популярността на „Съдия Джуди“ е излязла извън рамките на телевизията и се е превърнала в част от американската поп култура. Като резултат е била гост на всякакви предавания от „Saturday Night Live“ до „Nightline“ и е имала интервюта в повечето големи национални издания. През 2004 г. е обявена от VH1 за една от „200 най-велики икони на поп културата“. Две години по-късно тя получава и престижната звезда на Алеята на славата в Холивуд. Освен това е отличена и с наградата на Грейси Алън в категория „Американски жени в Радиото и Телевизията“ за изключителен принос в телевизионната индустрия. През 2007 г. съдия Джуди Шайндлин е обявена за една от топ звездите според класацията на „Форбс“ – „Celebrity 100“.
С „Какво би казала Джуди?“ тя поставя началото на форум за обмен на мнения по най-различни социални въпроси.
 
Още някои любопитни факти за Съдия Джуди и за едноименната телевизионна поредица:
 
1.       Цялото име на съдия Джуди е Джудит Шайндлин. Тя е родена Джудит Сюзън Блум на 21 октомври 1942 г. в Бруклин, Ню Йорк и сега живее във Флорида. Омъжена е за Джери Шайндлин, американски писател и телевизионен водещ, който също е бил съдия в тв шоуто „Народен съд“ от 1999 г. до 2001 г. Преди това Джери е бил съдия във Върховния съд в Ню Йорк. Джуди има 2 деца и 3 доведени деца и 11 внуци.
2.       Тя е била гост в предаването „Saturday Night Live", била е жури в конкурса „Miss America Pageant“ и биографията й е била представяна в „Nightline“, „Biography“ на A&E, „Headliners & Legends“ на MSNBC, „Celebrity Profile“ на E! Entertainment и „Intimate Portrait“ на Lifetime Television. Също така има участие в предавания като „The Today Show“, „Dateline NBC“, „Larry King Live“, „The Tonight Show“, „Live! With Regis and Kelly“, „Rachael Ray“, „The View“, „The Insider“ и „Entertainment Tonight“.
3.       Нейни интервюта са публикувани в най-големите печатни издания, включително „New York Times“, „Los Angeles Times“, „USA Today“, „Family Circle“, „People“, „Entertainment Weekly“, „Modern Maturity“, „Parade“, „Good Housekeeping“, „TV Guide“, „Redbook“ и „Time“ и много други. (judgejudy.com)
4.       През 2000 г. съдия Шайндлин получава награда за постижения от Юридическото училище в Ню Йорк. Следващата година е отличена от Работната организация за деца и възрастни в неравностойно положение за подкрепата, която е оказала на хора с ментални увреждания. Тя подпомага и Националния съюз за изследване на рака на дебелото черво. (judgejudy.com)
5.       През 2011 г. съдия Шайндлин удължава договора си за поредицата „Съдия Джуди“, която ще продължи и през 2015 г. (judgejudy.com)
6.       „Съдия Джуди е признала, че може и да е претърпяла мини-инсулт, когато спешно е откарана до болницата по време на снимките на шоуто си. 68-годишната жена коментира, че може и да е получила краткотраен исхемичен мозъчен инсулт (TIA), което я е накарало „да започне да задава въпроси много бавно“. Тя споделя, „Хората, които ме гледат в продължение на 15 години забелязаха, че нещо не е наред и без да ме питат, което вероятно е много умно, тъй като аз вероятно бих казала: „Не го правете“, са повикали парамедици“. (Daily Mail, 2011)
7.       Поредицата „Съдия Джуди“ има 14 номинации за награда „Еми“. (celebritynetworth.com)
 
Източници:

Leave a Reply