TMG и Globus Media Group обявиха официално партньорство

Telemaniac I 10.02.2011

TMG поема маркетинговото и PR обслужване на Travel TV, Travel HD и Community TV, а Globus MG ще отговаря за търговското и творческото обслужване на T-Rock TV. Globus MG ще е представител за кабелните оператори на българската рок телевизия за територията на България.
Telemaniac Media Group (TMG) е нова медийна компания, която се концентрира върху създаването на нови нишови медийни продукти. Към портфолиото на компанията влизат онлайн гидовете telemaniac.com, gradskijivot.com, както и стартиращи проекти, първият от които е T-Rock TV.
Globus Media Group (GMG) е консорциум от частни фирми, работещи в сферата на комуникациите, медиите, интернет и туризма. Водещият бранд на консорциума е телевизия Травъл ТВ, която е първата българска тематична телевизия (в ефир от август 2005-а). В консорциума влизат още първия български HD канал – Травъл HD и стартиращата телевизия за общини и общности Community TV и други. Globus Media Group e сред най-големите производители в страната на документални и презентационни филми.
T-Rock TV е първата българска телевизия само за рок музика, която стартира през февруари 2011. Каналът се фокусира върху рок културата от последните четири десетилетия. Зрителите на T-Rock TV могат да видят любимата си музика от различните поджанрове. От есента програмата ще предложи и собствени предавания.
Travel TV е първата телевизия за туризъм, пътешествия и приключения в Източна Европа. Каналът е в ефир вече пет години и предлага на зрителите си продукция в широк жанров диапазон – филми за българските и чужди градове, общини и общности, курорти и интересни места, както и качествена чуждестранна документалистика в сферата на туризма, културата, историята, екологията и други.
Travel HD представя на българите и гостите на България една модерна и съвременна България с туристическите и инфраструктурните възможности за почивка и туризъм, позитивното развитие на страната през периода на демократичните промени, представя отделни региони на България, форум е на представителите на туристическия бизнес, както и на всички институции, занимаващи се с туризъм, като по този начин осъществява интегративни функции в развитието на страната, както и корелативни връзки с хората от Европа и света.
Community TV е насочена към създаването, подборът и излъчването на програми, художествено-документални филми и пътеводители с насоченост както към отделните български общини и етнически и религиозни общности, така и към общностите на народите от съседните балкански страни, Европа и света.

Оригинална публикация

Leave a Reply