Тръгва бизнес телевизия “Bulgaria on air”

www.trud.bg | 21.08.2010

Още една телевизия ще се появи в морето от канали, които се борят за вниманието на зрителите.

От 1 ноември тръгва нова бизнес телевизия, гласи клюката в медийната гилдия. Каналът ще е на собствениците на МСАТ и на авиокомпания “Bulgaria air”. Ще носи името “Bulgaria on air”, което в превод означава “България в ефир”.
Списанието със същото име, което развлича пасажерите на авиокомпанията, няма да бъде прекръствано. Нещо повече – то вече е обновено.
От едноименната медийна група потвърдиха за нов проект, но любезно отклониха въпроси с аргумента, че е рано за подробности. Официално не издават дори името.
Медийната група “Bulgaria on air” е свързана с холдинга “Химимпорт”.
По неофициална информация телевизията ще се разпространява по кабел и сателит в цяла България и в Европа. Ще е базирана в София, в офис на летището. Новата медия ще е ориентирана към бизнес новините – по подобие на закритата телевизия “Re:tv”, голяма част от чийто екип е привлечен в бъдещата медия. Още не е ясно кои ще са новите лица на ефирната медия, нито какво точно ще включва програмната й схема. Водели се преговори с много журналисти и известни лица от големите телевизии не само за водещи, но и за продуценти.
Засега е ясно, че тя ще заеме мястото на МСАТ.
Офисът на телевизията преди 6 г. бе преместен в София. Шефка на бъдещата бизнес тв е Виктория Миткова.
Медийната група има още телевизия “Черно море”, която е базирана във Варна. Тя е с изключително регионална насоченост.

Оригинална публикация

Leave a Reply