УниКредит Булбанк е отличена с „Почетен знак за благотворителност“ от БЧК

UniCredit Bulbank I 16.12.2011

През 2011 г. подкрепата на банката към Български червен кръст е на обща стойност над 181 хил. лв.

УниКредит Булбанк е отличена с „Почетен знак за благотворителност“ от Български червен кръст (БЧК) в категорията „Корпоративен партньор-дарител“.

Наградата беше връчена лично на главния изпълнителен директор на банката Левон Хампарцумян от председателя на Български червен кръст Христо Григоров.

Отличието за корпоративен-партньор дарител беше спечелено благодарение на дарителството по ведомост от служителите на банката, както и за приноса на УниКредит Булбанк и Фондация УниКредит. Набраните от служителите средства всъщност се утроятват от УниКредит Булбанк и Фондация УниКредит.

През 2011 г. подкрепата на УниКредит Булбанк и Фондация УниКредит към Български червен кръст е на обща стойност малко над 181 хил. лв.

По програмата “Топъл обяд” банката е осигурила стойността на 1725 обяда за 25 деца, които са върнати в училище и хранени през цялата учебна година.

УниКредит Булбанк е подпомогнала лечението и на 8 деца от цялата страна чрез дарение на близо 4300 лв. на Националния дарителски фонд в подкрепа на деца, пострадали при пътно-транспортни произшествия.

Фондация УниКредит финансира проекта „Домашни грижи за възрастни хора, останали сами в резултат на миграция на своите близки”. Общият бюджет на проекта е 193 000 евро, като от тях 83 664 евро са инвестирани тази година.

В резултат през миналата година бяха открити два центъра „Домашни грижи” в градовете Добрич и Смолян, бяха създадени 14 работни места за медицински сестри и домашни помощници, а 120 души от двата региона получават редовни професионални медицински грижи и социални услуги. Освен това Фондация УниКредит дари 5000 евро, с които се финансираха заплатите на двама души от център „Домашни грижи” в Ловеч за период от 10 месеца.

Leave a Reply