В София ще се проведе семинар на тема “Медийни умения, демократично гражданство и дигитално образование”

www.aej-bulgaria.org I 24.03.2014

На 27 и 28 март в София ще се проведе семинарът „Web 3.0: Медийни умения, демократично гражданство и дигитално образование”, фокусиран върху предизвикателствата пред съвременните журналисти с оглед на новите технологии и информационна среда. Това е вторият подред обучителен семинар, част от проекта „Нова медийна компетентност за медийни работници” по програма „Леонардо да Винчи” на Европейската комисия.
Партньори по него са четири държави с различни журналистически и обществени традиции – България, Румъния, Словакия и Малта. От българска страна партньор е Фондация „Медии 21”, учредена през 2011 г. Проектът е насочен не само към журналисти, но и медийни изследователи и работници, както и към потребителите на медии, и цели изготвяне на материали за обучение.
Семинарът ще се проведе в конферентната зала на Съюз на българските журналисти (ул. Граф Игнатиев 4), от 27 март (от 9 до 17:00). Втората част от семинара ще се проведе в Министерството на транспорта, ИТ и комуникациите на ул. Гурко 6,  на 28 март от 9:00 до 13:00 часа.
Снимка: aej-bulgaria.org 
 

Leave a Reply