Валерия Пачева в „Окото“: Сериалите са PR за театъра

www.livenews.bg I Деница ГЕОРГИЕВА I 17.10.2012

Телевизията направи театралните актьори – звезди, смята експертът по PR

Телевизионните сериали направиха театралните актьори – звезди, което привлича много широка публика, обясни в „Окото“ на LiveNews д-р Валерия Пачева, продуцент и експерт по връзки с обществеността.

„Театърът има нужда от PR”, категоричен е експертът, като призна, че „именно поради тази причина навлязох в тази сфера“. Валерия Пачева се аргументира с факта, че „изкуството е продукт“.

„Театрите в момента са много динамични и конкурентно настроени помежду си“, смята експертът, като подчерта, че „театралният афиш сам по себе си в момента е много голям“.

Тя отрече категорично в момента българският театър да е в криза.

„В момента сме в периферията на едно втора вълна, по-слаба от първата, на възраждане на киното“, каза още Пачева. Според нея обаче от режисьорите и сценаристите остават незабелязани „добрите хора“.

По думите на Пачева дефицитът на „добрите хора“ сред образите може да се търси и в комерсиалните цели на реализаторите на съответния продукт.

Виктория Пачева разкри интересни детайли около новата постановка, която продуцира – „Любов по италиански“ с Калин Сърменов, Христо Чешмеджиев и Емануела Шкодрева. Постановката е по творбата на световноизвестния драматург Едуардо де Филипо "Брак по италиански". Действието се развива през 1946 г. в Италия. В комедията се разкрива „как една жена с едно тъмно минало успява да се омъжи за буржоазен мъж. Защо го прави? Двамата минават през тежък период, в който личат истинските ценности и това, че да бъдеш влюбен не е чак толкова голяма химера“.

„Криза под контрол“

Авторът на „Криза под контрол“ алармира, че по отношение на кризисната култура българите изостават.

“Когато има фактори като стрес, не може да се задоволявавме с действия постфактум“, посочи Пачева. Според нея още в училище децата трябва да бъдат обучавани какво трябва да се направи в определени ситуации.

„Ролята на медиите е много голяма в този процес“, наблегна експертът, като сподели, че не е убедена, че младите знаят как трябва да постъпят.

„Ние живеем в една изключително кризисна ситуация. Адекватното поведение означава съхраняване на потенциала и минимализиране на щетите. Мнoго е важно да има синергия в действията. Трябва да има единодействие, да няма разнобой при подаването на информацията“, допълни тя.

От друга страна на въпроса „Има ли криза в ценностите на българина?“, Виктория Пачева отговори: „Кризата на ценностите е вечно актуален проблем. Българското общество е младо от гледна точка на припознаването на демократични ценности се формира гражданското общество. Това е едно общо понятие“.

Целият разговор с д-р Валерия Пачева гледайте тук: http://www.livenews.bg/Valeriya-Pacheva-v-Okoto–Serialite-sa-PR-za-teatara-38467

Оригинална публикация 

Leave a Reply