Варненски екип грабна приза “Усмивка на годината 2013” в категория “Имплантологичен случай” за втора поредна година

Anett & Co. I 30.05.2013

Преди броени дни в София се проведе официалната церемония по награждаване в шестото издание на Националния дентален конкурс „Усмивка на годината“, отличаващ постиженията на българските лекари по дентална медицина и зъботехници.

Преди броени дни в София се проведе официалната церемония по награждаване в шестото издание на Националния дентален конкурс „Усмивка на годината“, отличаващ постиженията на българските лекари по дентална медицина и зъботехници.
Световноизвестни авторитети в областта на денталната медицина, журираха анонимно кандидатурите на участниците. Проф. Нитцан Бичачо /Израел/ – бивш президент и настоящ член на Европейската академия по естетична дентална медицина и дипломант на Международния конгрес по орална имплантология, д-р Саша Джованович /САЩ/ – създател и мениджър на придобилия световна известност Глобален институт за дентално образование (gIDE) и проф. Франческо Мангани /Италия/ – активен член и един от създателите на Италианската академия по естетична дентална медицина, безпристрастно дадоха своите оценки за всеки един клиничен случай. И тримата професионалисти отправиха своите поздравления към победителите чрез специално записани за целта видеа, които бяха излъчени на екрана в залата на церемонията.
14 специалисти от различни сфери на денталната медицина бяха номинирани за участие в конкурса, като съгласно регламента, те се състезаваха в шест категории: „Комплексно естетично възстановяване“, „Керамични възстановявания“, „Композитни възстановявания“, „Червена естетика“, „Ортодонтски случай“, „Имплантологичен случай“.
За втора поредна година, варненски екип, воден от Доц. д-р Методи Абаджиев, грабна приза в категория "Имплантологичен случай". Случаят, с който д-р Абаджиев печели престижната награда е с продължителност на лечение 18 месеца, преминало през множество екстракции на зъби, поставяне на 14 импланта, костно изграждане в ширина и височина в няколко участъка, мекотъканни присадки, поставяне на индивидуални надимплантатни пънчета и окончателни конструкции от циркониев диоксид. „Награденият клиничен случай е един от многото подобни, които лекуваме всекидневно с моя екип в Дентален център “Абадбиеви”. Академичният ни екип е с богат клиничен опит и непрекъснато инвестираме в обучение и доусъвършенстване на кадри, което заедно с изучаването и прилагането на нови технологии е гаранция за качеството на работа.”, споделя за своята работа Доц. Д-р Абаджиев минути след награждаването.

 

Leave a Reply