Венцислав Савов от сп. „Мениджър” е сред кандидатите за „Черноризец Храбър”

МЕНИДЖЪР.NEWS I 8.10.2010

Редакторът от сп. „Мениджър” Венцислав Савов е сред кандидатите за тазгодишните журналистически награди „Черноризец Храбър”. Той се състезава в категорията за бизнес и финансов журналист с три силни публикации – авторски интервюта с Уорън Бъфет, смятан за най-великия инвеститор в историята на съвременните финансови пазари, с най-известният футуролог в света Алвин Тофлър и с мислителя и философа Ноам Чомски.

Общо 85 журналисти се включиха в надпреварата за номиниране в 9-те категории на конкурса: за журналистическо разследване, политически журналист или коментатор, репортер, бизнес и финансов журналист, спортен журналист, култура и стил на живот, фотожурналист, журналист от регионална медия, както и за млада надежда в журналистиката.

На 19 октомври ще бъдат обявени първите три номинации във всяка категория, които отиват на заключителния етап на конкурса. Победителите ще станат ясни на официалната церемония, която ще се състои на 9 ноември в столичния Централен военен клуб.

Съюзът на издателите, който е учредител на наградите „Черноризец Храбър” ще присъди и три специални награди: за принос в българската журналистика; за значим обществен принос на медия и за журналистическа или публицистична книга.

Оригинална публикация

Leave a Reply