Всеки трети българин над 15 годишна възраст е слушател на програма „Хоризонт”

БНР, Новини в 15.00 часа | 2010-01-18 

Всеки трети българин над 15 годишна възраст е слушател на програма „Хоризонт”. Това показва социологическо проучване на „Маркет линкс” в навечерието на 75-ата годишнина на БНР.
Високото ниво на доверие към БНР се запазва, въпреки свиването на радиоаудиторията през последните три години, сочи проучването. Генералният директор Валери Тодоров коментира:
Валери Тодоров: Бих искал да подчертая, особено сред онова, което беше направено и фактът, че се повиши авторитетът на Националното радио като обществена медия. Това е, може би, най-значимият резултат. Публиката се върна към обществения формат на радиоразпръскване и продължава да търси присъствието на Националното радио в ефира, в своя стремеж да получи повече, по-разностранна информация.
„Хоризонт” остана основната водеща информационна програма. Изследването отчита и нарастващо доверие към „Христо Ботев”. Регионалните програми също са сред най-предпочитаните, някои от тях безспорни лидери в регионите си. От 10-те най-известни радиопредавания у нас, шест се излъчват на вълните на БНР. „Неделя 150” е най-слушаното, следват „По първи петли”, „Хоризонт за Вас”, „12 + 3”, „Спорт и музика”, „Нощен Хоризонт”. Скорост набира и сайтът на радиото. Уникален, тъй като излъчва на 11 езика. Като обществена медия радиото залага на издателската дейност и продуцирането на компакт дискове. Две трети от рекламата е предоставена на неправителствения сектор. 75 години радиото навършва на 25 януари. Цялата 2010-а ще премине под знака на годишнината на първата електронна медия у нас и звуковата памет на България.

Leave a Reply