WEBCLUB.BG – MРЕЖА НА ОБЩНОСТИТЕ

Webclub.bg I 17.10.2011

Основната цел на платформата е да повиши качеството на общуването в интернет

Над 250 студенти, журналисти и гости се събраха на първата официална презентация на Webclub.bg, която се състоя на 14 октомври 2011 г. от 15.00 часа в аула „Максима“ на УНСС.
В своята 40-минутна презентация Петър Лозанов наблегна на няколко основни характеристики, които отличават Webclub.bg от всичко, което съществува до момента в онлайн средата.
Най-голямата иновация са общите части на новата мрежа. Те са обособени в 20 раздела, които обхващат всички сфери на живота и така съдържанието на Webclub.bg е подредено и достъпно за хора с всякаква култура, образование, възраст и интереси. Съдържанието в тези раздели е създадено от самите потребители на сайта, а само частта „Актуално“ е дело на редактори. Хората, регистрирали се в Webclub.bg, се информират за всичко, което ги интересува, само чрез влизането в личния си профил.
Основната цел на платформата е да повиши качеството на общуването в интернет, като обедини хората със сходни интереси и им даде поле за изява на техните качества, знания и възможности в определени области. Петър Лозанов допълни още, че сърцевината на Webclub.bg са клубовете по интереси, които може да създаде всеки един потребител. Клубът представлява трайна и функционираща общност от хора със сходни интереси. Клубът позволява на търговските марки, личности, каузи или идеи да изградят здрава връзка с потребителите и да се промотират не чрез реклама, а чрез подходящо и таргетирано съдържание.
Сайтът дава и възможност за комуникиране в специално създаден форум, интегриран със системата за нотификации на всеки потребител, секция за новини, където потребителят може да се информира директно от клубовете в сайта, секция за въпроси и отговори и други.
Всички тези отличителни черти правят от Webclub.bg една нова мрежа от общности.
Петър Лозанов е създател на Webclub.bg. Той с екипа си 9 месеца работи върху платформата.
Специален гост на събитието беше Ален Попович. Той запозна аудиторията с новостите, които ни предлага Facebook. В 30-минутната си презентация Ален Попович наблегна на новите профили – Facebook Timeline, които насочват фокуса към хората. Чрез тях персонализирането става все по-централна част от онлайн средата. Ален Попович изрично подчерта, че Facebook се развива в посока представяне на цялостна услуга, с която желанието за излизане от социалната мрежа да бъде сведено до минимум. Младите хора са най-активната група, което все повече се усеща в най-популярната социална мрежа в света.
Aлен Попович е основател на Socila Me и един от най-добрите български специалисти по социален маркетинг.
Той емоционално сподели, че от години е чакал в България да се роди идея, която да е съпоставима със световните и е горд, че това най-после се случва чрез мрежата на общностите Webclub.bg.
Събитието се осъществи с любезната подкрепата на Студентски съвет при УНСС, NOKIA и Chriss air, официален представител на Malev за България.
Медийни партньори на представянето са БГНЕС, КРОСС, Блиц, Darik news, Web media group, сп. „Мениджър“, b2b media, сп. „Business Lady“, EXPERT.BG, actualno.com, BGREKLAMA.BG.

Цялата презентация на Webclub.bg може да видите тук:
http://www.streamer.bg/en/281/filmpage.go 

Leave a Reply