Забавна Интернет изложба „Символът на твоя град”

HitarPetar.bg I 28.09.2010

Символите на градовете са нарисувани от известния карикатурист Ивайло Нинов

 От днес на адрес http://simvoli.HitarPetar.bg. отваря врати първата онлайн изложба с весели изображения на символите на областните градове на България. Те са нарисувани от известният карикатурист Ивайло Нинов.
27-те символа бяха избрани с гласовете на 19 257 българи в националната кампанията „Избери символа на твоя град”, организирана от сайта за безплатни обяви HitarPetar.bg и подкрепена от множество медии.
Кампанията се проведе от 15 юли до 15 август. Всеки имаше възможност да гласува за емблемата на своето населено място. Сред предложенията имаше не само местни забележителности, но и забавни и оригинални предложения с чувство за хумор. Символите – победителите за София и Пловдив изненадаха мнозина. Крайното класиране по градове също e публикувано на страницата на кампанията http://simvoli.HitarPetar.bg.
Авторът на изложбата – Ивайло Нинов е всепризнат майстор на шаржирания портрет. Автор е на легендарната рубрика "Малкият Иванчо" във в. "24 часа", която излиза ежедневно от основаването на вестника.
Поради големия интерес, националната кампания „Избери символа на твоя град”, продължава с фотоконкурс в социалната мрежа Facebook. В него феновете ще могат да участват с авторски снимки на тема „Аз и символът на моя град”. Повече за условията можете да научите от http://hitarpetar.bg/foto-konkurs/
Конкурсът вече набира скорост със над 200 публикувани снимки от фенове. Всеки може да се включи до 30 октомври, когато победителят ще получи подарък – фотоапарат Nikon, за да продължи да пази символите на своя град.

Leave a Reply