Зад кулисите в “Шоуто на Иван и Андрей”

в. Труд | Елена ПЕТКОВА | 2009-12-22

Шоуто на Иван и АндрейРаз, два, три, четири… и… раз, два, три, четири… Тренировка на сухо.
“Колеги, ще ви дам по левче на човек, ако пуснете нашето парче. Музика!", обръща се уж на шега към бенда, шефката на танцьорите в “Шоуто на Иван и Андрей" Маргото.
Мрачното и тясно студио изведнъж грейва в розово, синьо и зелено. Звучи “Една българска роза" на Паша Христова, но в нов аранжимент. Започва поредната репетиция на танцьорите и музикантите. Може би се питате защо ги наричат така. Не е поради липса на въображение. Просто…
“Ние не сме балетът на Иван и Андрей, а сборна формация от танцьори, всеки от които има свои балет", натъртва пак Маргото. Всъщност тя е добре познатата на зрителите Маргарита Будинова, която танцува до финала на “ВИП денс" по Нова тв заедно с отбора на Деян Донков и Кристина Милева. Неин партньор тогава, пък и сега, в шефстването над танцьориТЕ е Рангел Спиров.
Другите две двойки, които красят “Шоуто на Иван и Андрей", също са добре известни особено на феновете на “ВИП денс".
Яна Акимова, приятелката на Орлин Павлов, партнираше на Даниела и Камен Воденичаров. Елена Добринкова пък имаше нелеката задача да научи Нед на пластичност, а партньорът й Лъчезар Тодоров изтегли късата клечка първо със Сашка Васева, а после с мълчаливия и не особено игрив Милен Цветков.
Но нека “Шоуто на Иван и Андрей" да започне с… танцьориТЕ. Опа…греда. Елена замалко да отнесе една от камерите или камерата щеше да отнесе нея, така и не стана ясно. Едно обаче е сигурно – студиото е прекалено тясно за шестима души с по два крака, които отгоре на всичко се опитват да играят. И тренират средно по 2 часа всеки танц.
“Постоянно се блъскаме и настъпваме, затова се налага да измисляме и по-лесни хореографии", казва “мозъкът" на танца в шоуто – Рачо.
“Понякога пък перата на роклите ни се закачат за копчетата на ризите на мъжете и така се прилепяме един за друг, че студиото въобще не ни се вижда тясно", бърза да го опровергае другият “мозък" – Маргото. Иначе позитивите да танцуват в такова шоу им се виждат повече от негативите, най-вече от финансова гледна точка.
“Взимаме добри пари", казва Рачо.
“Но пък трябва да работим и по празниците", ядосва се Маргото.
Но продължават да танцуват. Довечера са в ефир. А след като те разкършат телата си, в студиото на Иван и Андрей ще седне министърът на земеделието Мирослав Найденов. Освен това водещите ще трябва да се преборят (и в пряк, и в преносен смисъл) със световния шампион по бокс Детелин Далаклиев.

Стр. 24

Leave a Reply