Започна приемът на документи за второто издание на Grapevine Awards – конкурсът отличаващ високия професионализъм в областта на вътрешните комуникации

EVENTS.dir.bg I 2010-07-14

Освен традиционните 5 категории, тази година ще бъде връчена и Специална награда за креативност.

Стартира приемът на документи за участие във второто издание на Grapevine Awards – конкурсът отличаващ креативността и високия професионализъм на специалистите в областта на вътрешните комуникации в България. Периодът за подаване на проекти е 13 юли – 13 септември 2010 г. Организатор на конкурса е Apeiron Academy.

И тази година конкурсът Grapevine Awards ще отличи най-добрите участия в петте категории:

• Вътрешнокомуникационна кампания

• Корпоративна социална отговорност

• Вътрешноорганизационно събитие

• Вътрешно печатно издание

• Online медия

Освен в традиционните категории проектите тази година ще се състезават и за още една Специална награда за креативност. В съзвучие с философията на креативното мислене, журито ще оцени умението да се постига "повече с по-малко", което на професионален език означава проява на адаптивност и гъвкаво мислене. Решението за обявяване на специалната награда през 2010 г. е мотивирано от разбирането, че тези две качества са от изключително значение за ефективния комуникатор в трудната икономическа ситуация, в която работи глобалният бизнес през последните две години.

Проектите ще бъдат оценявани от жури с участието на български и чуждестранни специалисти, които притежават висока квалификация и опит в областта на вътрешните комуникации, пъблик рилейшънс, управление на персонала и организационно управление. Председател на журито на Grapevine Awards 2010 e Кевин Рък, създател на квалификационната програма за вътрешни комуникации на престижния английски институт за PR – the Chartered Institute of PR .

Победителите в конкурса Grapevine Awards ще бъдат обявени на 30 септември 2010 г по време на четвъртото издание на междунaродната конференция "Успешните комуникации започват отвътре. Ангажираните служителите – добавената стойност на организацията". Водеща тема в тазгодишното издание на конференцията е ангажираността на служителите – мит или реалност е нейната роля в успеха на организацията, какви са методите за постигане и как можем да я измерим. Сред гост лекторите са Кевин Рък, Лиам Фитцпатрик, Джон Смайт – представители на компании с богат професионален опит и развита практика в областта на вътрешните комуникации.

Повече за регламента на конкурса можете да прочетете на Grapevine Blog.

За конкурса GRAPEVINE AWARDS:

Grapevine Awards отличават креативността и високия професионализъм на специалистите в областта на вътрешните комуникации в България. Проектите се състезават в пет основни категории – вътрешнокомуникационна кампания, корпоративна социална отговорност, вътрешноорганизационно събитие, вътрешно печатно издание и Online медия. Конкурсът е създаден по инициатива и идейна концепция на Apeiron Academy, с подкрепата на Клуб Вътрешен Комуникатор – първата професионална мрежа на специалисти в областта на вътрешните комуникации. Името на първия професионален конкурс за вътрешни комуникации води началото си от САЩ, където думата Grapevine се е превърнала в нарицателно за информация, непотвърдена или научена от неофициален източник. Десетилетия по-късно терминът заема място в професионалния речник на комуникаторите като шеговита асоциация за тяхната работа.

За Apeiron Academy, организатор на конференцията:

Apeiron Academy е името на програмата от дейности на Apeiron Communication (лекции, презентации, обучения, семинари), които имат за цел да предоставят разнообразни възможности за увеличаване на знанията и уменията на специалисти в сферата на комуникациите.

Apeiron Academy е инициатор и основател на първата по рода си професионална мрежа на специалистите, ангажирани с вътрешни комуникации – Клуб Вътрешен Комуникатор. Клубът бе създаден в началото на 2008 година и към момента има над 100 членове – експерти от водещи компании и организации в България. Клубът провежда своите срещи всеки месец, като посвещава обсъжданията на професионални теми и въпроси от практиката на участниците.

Apeiron Academy е акредитиран център на Chartered Institute of Public Relations (CIPR), Великобритания и управлява организацията и реализирането на програмите (CIPR Advanced Certificate in PR, CIPR Diploma in PR, CIPR Internal Communication Certificate, CIPR Foundation Award) в България като следва и прилага всички изисквания и критерии за качество и стандарт на обученията на CIPR.

Източник: http://apeironcommunication.com/who_we_are/news31.html

Leave a Reply