Започва реализирането на проекта „Корените на България”

www.dariknews.bg | 09.07.2013 

Стартира реализацията на проекта „Корените на България". Той е по ОП „Регионално развитие" и в него са включени общините Шумен, Каспичан и Велики Преслав.
Стойността му е близо 500 000 лв. Със съфинансиране се включват и трите общини, 20 000 лв. от община Шумен и по 5 000 лв. от Каспичан и Велики Преслав. Проектът е насочен главно към маркетинг и реклама на регионалния туристически продукт. Ще бъдат изработени туристически карти, пътеводител, брошури, ще бъдат поставени билбордове. Региона ще бъде представен в национални и международни туристически борси.
„Основната дълготрайна цел е изработване на слоган и лого, които да представят региона", заяви директорът на общинското предприятие по туризъм „Мадарски конник" Добромир Жеков.По думите му, целта е да се привлекат повече туристи. „Можем да привлечем допълнителен контингент от туристи, които по една или друга причина досега са виждали в България основно източник за летен и зимен туризъм и не толкова за културно-исторически и развлекателен такъв", обясни още Жеков. 

Leave a Reply