Застрахователна компания „Групама“ разширява своите продукти

www.united-partners.com I 26.08.2014г. 

 През изминалия месец “Групама” пусна на пазара още застраховки в попълване на продуктовото си портфолио. Това са „Отмяна на пътуване“ и „Асистанс“.

Застраховката „Отмяна на пътуване“ е насочена към защита интересите на клиентите от рискове, които могат да настъпят при предстоящо туристическо, бизнес или друг вид пътуване.

Застраховката е полезна в случаите, когато поради невъзможност (причини, независещи от волята на застрахования и непредвидими случаи към момента на сключване на застраховката) застрахованото лице пропуска да осъществи организирано пътуване или да използва закупен вече самолетен полет. Покрити са заплатените предварително разходи по договор за организирано пътуване, които не могат да бъдат възстановени от туроператора, както и разходите за пререзервация или невъзстановимата от авиопревозвача част от стойността на самолетния билет.

Втората застраховка – «Авто Асистанс» – е насочена към клиенти, които е възможно да претърпят различни застрахователни/асистанс събития при пътуване с МПС – претърпяно пътно-транспортно произшествие, техническа повреда и т.н Тази застраховка покрива разходи, ако се налага такива да бъдат извършени на МПС-то на пътя и аварийно транспортиране; репатриране на застрахования и/или разходи за настаняване; медицинско транспортиране; репатриране в случай на внезапна смърт; прибиране на дете/деца останало/и без надзор; изоставяне на застрахованото МПС/прекратяване на регистрация; доставка на резервни части; правна помощ (правна консултация, адвокатски хонорар); отключване, транспортиране, поръчване дубликат на ключ, предоставяне на информация. Тези покрития важат както за територията на България (клауза А), така и за територията на ЕС, ЕИП, Андора Сърбия и Швейцария (клауза Б). 

Leave a Reply