Знаковите фрази, събития и личности на Прехода в ефира на Дарик

Стоян ГЕНОВ I 27.09.2012

По повод 20-годишнината си, радиото стартира нови проекти и припомня популярни стари предавания и гласове

От 1 октомври любопитните, шарени и знакови фрази на Прехода ще звучат в цялата програма на Дарик под формата на кратки откъси. Това е една от новостите за слушателите, които от екипа на медиата са предвидили по повод 20-годишнината на радиото. По традиция Дарик отбелязва своя рожден ден на 21 януари всяка година. По случай 20-годишнината празненствата започват от рано с редица изненади за слушателите на радиото.
От 1 октомври всеки вторник и четвъртък в сутрешния блок „Дарик кафе” (от 6.30 до 10.00 ч.) слушателите ще имат възможност да чуят и да си припомнят популярни през годините гласове на Дарик, а някои от тях ще гостуват в студиото. В рубриката „Ако това е въпросът, кой е отговорът” слушателите ще имат възможност да обсъдят в ефир изминали важни събития от последните 20 години.
По традиция, на своя рожден ден журналистите от Дарик отстъпват микрофоните на популярни личности от областта на политиката, икономиката, културата, изкуството и спорта, които водят собствени предавания в ефира на радиото. Най-доброто от архивите на тези предавания ще се излъчва в петъчните издания на предаването „Кой Говори” от 10.00 до 12.00 ч.
Също от 1 октомври рубриката „МеждУредие” на Йовка Йовчева, която досега се излъчваше като част от сутрешната програма, става самостоятелно предаване. То ще се излъчва понеделник, вторник и сряда между 13.00 и 14.00 часа и в него ще продължат да гостуват актуалните лица на деня. Темата за 20-годишнината на Дарик ще присъства и в „МеждУредие” – от началото на ноември в рамките на 20 предавания екипът на предаването ще представя 20-те знакови събития и личности за периода 1993 – 2013.
Картината на Прехода се допълва от един от сполучливите през годините формати на медиата „90% България”. Архивът на репортажите от български села, в които Мария Йотова и Нина Александрова разговарят с хора за живота на село преди и сега, се излъчва всяка неделя сутрин.
Предаванията и новите рубрики ще се излъчват в ефира на Дарик до предпоследната седмица на месец януари, когато е официалният рожден ден на радиото.

Leave a Reply