Пиарът на Комисията за личните данни, преди да избере смъртта: Ако светът свърши до 2-3 дни, да знаете, че ви обичам

в. Труд | 22.01.2011

Пресаташето на Комисията за защита на личните данни (КЗЛД) Борислав Борисов се самоуби два пъти – в социалната мрежа "Туитьр" и в Северния парк на София. Това заявиха негови колеги вчера. Те имат предвид, че на 26 декември м. г. Борисов написал в профила си в "Туитьр" няколко текста, които приличат на предсмъртни писма.
"В няколко "алтернативни" сайта пише, че краят на света е след два-три дни. Кеф. :-) # есхатология", пише Борисов. По-късно през деня добавя: "Апропо, ако светът вземе, че свърши тия дни, да знаете, че ви обичам много.:)" Последното съобщение на Борислав в "Туитьр" е от 8 януари: "Времето омекна, сякаш…:)"
Чак на 19 януари полицията намери тялото му в Северния парк на София.
Разследващите са почти сигурни, че става дума за самоубийство. 41годишният мъж се пробол с нож в корема, рязал си вените на ръцете и шията…
В материалния свят Борислав Борисов бе пиар на пазителите на лични данни, бивш съветник в парламента, журналист в "Култура". Затворен, ерген. Родителите му починали. Колегите му не знаят почти нищо за личния живот нито за приятелка, нито за купони.
В интернет Борислав е блогър (на сайта му borislavborissov.eu стои пожеланието "Весели, красиви и щастливи празници на всички!"). В "Туитьр" се описва като "могул". Във "фейсбук" споделя, че е фен на Моцарт и Тиесто, Бах и "Дийп зоун", на "Стъклен дом" и "Екип 5". Там вместо своя снимка е пуснал аватар и фото на коледната си елха. Един от първите българи, открили книгата на Никълъс Нигропонте "Дигиталното битие", според която целият свят и информацията в него се състои от битове(нули и единици) и атоми. Вчера виртуална "съмишленица" на Борислав – Светла Енчева (svetlaen.blogspot.com), цитира посмъртно негов пост от октомври м. г.: "Неотдавна сънувах как Дъглас Адамс радостно ми съобщава, че ще доживея числото 42." (Според книгата "Пътеводител на галактическия стопаджия" 42 е "Отговорът на Въпроса за Живота, Вселената и Всичко останало".)
Само още седмица и сънят е щял да се сбъдне! Но Борисов спря да съществува физически на 41 години. Профилите му в интернет все още са живи – негови приятели във "фейсбук" си спомнят за него (там той е свързан с 215 профила).
Заради смъртта на Борислав Борисов други негови интернет приятели (той има 1009 последователи в "Туитьр") излязоха от виртуалната си кожа и се материализираха в кафене на "Шипка" 6 в София.
Там, съвсем случайно, прозвучала и песента Wish You Were Here на "Пинк флойд" – любимата на Борислав.
И вчера в интернет се сипеха изказвания: "Луд диамант", "Като гръм от ясно небе", "Писахме си в мрежата, но само веднъж се видяхме на живо", "Може би трябваше да се досетя…" Всички те посветени на пиара, който се самоуби два пъти – в мрежата и в Северния парк на столицата.

Дипломирал се с грамота

Роден е през 1969 г. в София. Отслужил. Дипломирал се е във факултета по журналистика на СУ, а рецензент на дипломната му работа е бил доц. Георги Лозанов. Текстът е награден с грамота.
Работил е във в. "Култура", в Националния съвет за радио и телевизия, в сп. "Общество и право", нещатен сътрудник на Огнян Герджиков като шеф на парламента (2001-2005).
***
Кръстът на римския император Константин е на блога на Борислав – borislavborissov.eu. Владетелят го видял в небето, пътувайки към Рим при своя съуправител и противник Максентий. До кръста имало надпис: "С този знак ще победиш." Предсказанието обърнало Константин към християнството. Той направил монограма своя емблема. А християнството било позволено в империята.

Стр. 12, 13

One Response to “Пиарът на Комисията за личните данни, преди да избере смъртта: Ако светът свърши до 2-3 дни, да знаете, че ви обичам”

  1. Журналистите от в. “Труд” и трагедията на PR специалиста Борислав Борисов – на първа страница в съботния брой | PR&Медиа Новини Says:

    [...] статия от в-к "Труд": Пиарът на Комисията за личните данни, преди да избере с… Сподели [...]

Leave a Reply