Тръгва телевизията на АТАКА – АЛФА

в. Атака | 09.09.2011

СЕМ даде лиценз на националистите за ефир, който стартира в края на септември

Телевизията на партия АТАКА тръгва от края на септември. Нейното име е АЛФА, а вчера на извънредно заседание СЕМ й даде лиценз. Обществената телевизия ще е с национално покритие, ще се излъчва по кабел и сателит и ще има 24-часова програма. В ръководството са медийният експерт Ани Илинчева, дълги години работила в БНТ, програмен директор на Ефир 2 и на цялата БНТ, член на НСРТ, и художникът Валентин Христов. Екипът на най-новата българска медия се състои от млади хора, амбицирани да докажат как би се развила една партийна телевизия и какви ще са нейните послания към зрителите. АЛФА е единствената политическа електронна медия у нас – подобен еквивалент има само във Великобритания Британската национална партия.
Зрителите ще могат отново да видят на екран лидера на АТАКА Волен Сидеров като автор и водещ на телевизионно предаване. То ще се казва "Политическа академия". Сред известните автори в медията са кинокритикът Александър Грозев и режисьорът Евгени Михайлов, който за първи път ще покаже своите нередактирани репортажи от 1989 г. до днес. Аудиторията ще се срещне и с нови лица. Петя Кузева и Станислав Цанов ще са водещи на ежедневния блок "Държавата днес" от 17 до 20 ч. Те ще разчитат на активния контакт със зрителите чрез телефони в студиото и скайп връзка. Сутрешният блок ще бъде воден от Христина Бозева и Ивелин Николов.
"Основната цел на екипа е да намерим пряк контакт със зрителите и да бъдем в помощ на техните ежедневни проблеми – да ги запознаем с решенията на институциите и възможностите за достъп до тях", заяви Ани Илинчева. Тя определи профила на АЛФА като "информационно образователен". "Ще залагаме освен на информационните модули и на много коментарни и публицистични предавания. Ще търсим различната и вярна гледна точка към събитията от днешния ден, но ще се върнем и в миналото, за да преоткрием историята си. Ще заложим на българско игрално, документално и анимационно кино. Сред по-интересните предавания ще са тези за българските постижения във всички области, предавания за младежите и др. Всяка седмица ще има специално издание, което ще отразява дейността на партията, за което ще работим заедно с колегите от вестник "Атака", допълни Илинчева.
Голям зрителски интерес и високи рейтинги на АЛФА – телевизията на АТАКА, пожелава екипът на вестника на националистите!

Стр. 24

Leave a Reply