Антоний Мангов, заместник програмен директор на Нова телевизия: Очакваме новият медиен закон да либерализира споменаването на компании в ефир

сп. Мениджър | 2010-02-07 

СПОМЕНАВАНЕТО НА имена на компании или на техни представители в ефир е въпрос, който се регулира от закона за медиите, но е редно да се отбележи, че няма пълна забрана и компании спонсори могат да бъдат споменавани при връчването на награди. Настоящият модел на работа е вече наложен и всички участници в рекламния пазар са свикнали с него. Въпреки това се очаква с интерес дали и под каква форма новият медиен закон ще предвиди известни облекчения в тази насока, които донякъде да либерализират споменаването на компаниите в ефир. Аз лично не бих се ангажирал с даването на конкретни препоръки, тъй като въпросът не е едностранен, но всички се надяваме, че новите моменти в закона ще го направят по-практичен и улесняващ дейността на телевизиите в България.

Стр. 54

 

Още по темата от брой "Февруари 2010" на сп. "Мениджър":

Загубени в новините

Илиян Василев, председател на “Делойт България “: Общественият дебат се лишава от участие на бизнес лидерите

 

One Response to “Антоний Мангов, заместник програмен директор на Нова телевизия: Очакваме новият медиен закон да либерализира споменаването на компании в ефир”

  1. Загубени в новините | PR&Медиа Новини Says:

    [...] Антоний Мангов, заместник програмен директор на Нова т… Сподели статията: [...]

Leave a Reply