Хитлер и други нацисти са мартенската тема на “Биограф”

Списание БИОГРАФ I 27.02.2013

Интервюта с Бисер Киров, Росица Борджиева, проф. Никола Георгиев и Петър Попангелов, както и очерци за генерала от спецназ Генадий Зайцев и Беназир Бхуто са другите хитове в новия брой

Точно преди 80 години Адолф Хитлер и неговата нацистка партия влизат във властта на Германия, за да променят по трагичен начин нейната история и съдбата на човечеството. Бившият ефрейтор и неуспял художник е на корицата на мартенския брой на “Биограф”, който вече е на пазара.
Върху 42 страници списанието не само разказва и коментира живота и кариерата на Хитлер. Отделни материали са посветени на неговата метреса Ева Браун, на неонацистите в днешна Германия и на националистическите лидери в съвременна Европа – Льо Пен, Алесандра Мусолини, Найджъл Фарадж, Волен Сидеров.

Голямо интервю с литературоведа професор Никола Георгиев добавя допълнителни философски и народопсихологически акценти към темата за нацизма и диктаторите.

“Въздух за Русе” е ексклузивен исторически документ с над 40 снимки от протестите в дунавския град през 80-те години. Камерата на фотографа Иван Цонев е запечатала уникални моменти от първите масови демонстрации у нас – в името на белите дробове на децата и демокрацията. Кадрите виждат бял свят за първи път.
Политическата тема в новия “Биограф” се допълва от очерци за генерала, създал руските специални части – Генадий Зайцев и пакистанската лидерка Беназир Бхуто, която приживе беше най-влиятелната жена в Източното полукълбо.

Интервюта с естрадните легенди Бисер Киров и Росица Борджиева, както и с най-добрия български скиор на всички времена Петър Попангелов внасят тематично разнообразие в мартенския “Биограф”. Броят предлага и очерци за любимия актьор на Куентин Тарантино – Самюъл Джексън, за музикалната икона Дейвид Боуи, австрийския предприемач-плейбой Рихард Лугнер и дизайнера Том Форд.

Лайфстайл, мода, рецензии за нови заглавия, календар на предстоящите събития и много любопитни факти допълват и този месец палитрата от материали в най-голямото месечно списание у нас. 

One Response to “Хитлер и други нацисти са мартенската тема на “Биограф””

  1. Михаел Says:

    Някой некадърен журналист виждал учебникът по история за последно в 5-ти клас хванал да пише за нещо от което нито разбира нито е чел. Пореден падежен ден за България ;(

Leave a Reply