На 20 септември в хотел „Шератон” в София ще се състои една много любопитна, новаторска и в известен смисъл – революционна конференция.

5w-pr.com

Нели Крус за първи път в България

На 20 септември в хотел „Шератон” в София ще се състои една много любопитна, новаторска и в известен смисъл – революционна конференция.
„Дигиталният дневен ред на Европа – реалност или все още предизвикателство?”
Идеята на българското правителство, Министерството на транспорта, информационните технологии и съобщенията и организаторите от ПанЕвропа, най-старата неправителствена организация за обединена Европа, в лицето на цифровия шампион на България г-жа Гергана Паси, е да поставят няколко изключително важни въпроса в областта на високите технологии и бъдещето им у нас и в Европа.
Как новите технологии променят радикално живота ни?
Кога и как те ще нахлуят в българското училище?
Какво е бъдещето на България и на Европа в най-печелившия и бързо растящ по време на криза сектор – информационните технологии?
Как да направим България, а и цяла Европа, рай на свободния, бърз и достъпен интернет?
Какво правят държавите, за да осъвременят своите администрации и услуги?
Гостите на конференцията ще почерпят директно опит от най-компетентните в тази област – цифровите шампиони от всички европейски държави! В София ще бъде тяхната първа работна среща.
Специален гост на конференцията ще бъде вицепрезидентът на Европейската комисия Нели Крус. Това е първа визита на еврокомисаря, отговорен за цифровите технологии на Европа. Наричана от медиите „твърдата Нели”, г-жа Крус е многократен участник в класацията на Форбс „100-те най-влиятелни жени на света”.
Нели Крус ще открие дебата на 20 септември в София, заедно с министър председателя на България Бойко Борисов. Освен посланиците на новите технологии (цифровите шампиони), на конференцията ще присъстват министри от Европа и региона, както и водещи компании като Телелинк, Ериксън, Сиско, Майкрософт, Виваком. Регионалната конференция е избрана от Европейската комисия за една от трите нейни “Going Local” инициативи за годината.
Повече подробности за събитието и участниците може да намерите на уеб сайта на конференцията http://www.digitalup.bg

https://www.facebook.com/digitalbulgaria2012

За допълнителна информация:Елена Николова,-mail: elena.krnikolova@gmail.com Tel: +359 2 808 49 23 

6 Responses to “На 20 септември в хотел „Шератон” в София ще се състои една много любопитна, новаторска и в известен смисъл – революционна конференция.”

 1. Слънце Says:

  Конференцията наистина е любопитна и ще представлява интерес за мнозина. Новите технологии са нашето бъдеще. А да се съберат на едно място всички тези хора, означава да обменят опит, да споделят проблеми и да намерят решение. Инициативата е страхотна.

 2. Интернет любител Says:

  Има нужда от подобна конференция. Радвам се, че някой е решил да събере водещите в този бранш. Ще чакам подробности.

 3. Компютърджия Says:

  Нели Крус е невероятна. Сигурен съм, че резултатите от тази конференция ще са много интересни. Имам нужда от идеи, пари и хора, които искат да ги осъществят.

 4. Есен Says:

  Любопитно. У нас рядко се провеждат подобни конференции на такова ниво. Без съмнение ще е интересно да се чуят докладите. Нели Крус може много да ни помогне с развитието на технологиите.

 5. Добрина Says:

  Бих я посетила, ако е отворена за външни хора. Със сигурност ще има любопитни неща. Най-много ме интересува внедряването на интернет в училище. Време е вече и нашите ученици да влязат в 21-ви век.

 6. Cisco Says:

  По време на криза един единствен сектор може да отбележи растеж – IT сектора!

Leave a Reply