Нова тв влезе във филма “Изгубени в превода”

в. 24 часа | 28.02.2011

 

Нова тв влезе във филма "Изгубени в превода"

 

Вместо да ни забавлява с интересни филми, в края на седмицата Нова тв сама влезе в странен филм. Почти толкова странен и неясен като "Изгубени в превода" на София Копола. Само дето проблемът не е на японски език, а на арабски.
Вторник вечерта по "Ал Джазира" либийският министър на правосъдието Мустафа Абдул-джалил, който премина на страната на бунтовниците, обвини режима на Кадафи за редица престъпления. Едно от тях бе и СПИН заразата в Бенгази, за което "24 часа" съобщи още в четвъртък, 24 февруари. Интервюто бе на живо, близо 20 минути, с прекъсване по технически причини. То не може да се намери в интернет архива на телевизията, но има достатъчно очевидци, които са го гледали
Неясно защо, след 2 дни от Нова тв упорито започнаха да твърдят, че Абдулджалил не е казал нищо такова. Съобщавайки "голямата новина", Нова тв пусна в ефир за’ доказателство интервю на Абдулджалил. Само че по друга – арабска телевизия – "Ал,Хурра". Близо минута те въртяха кадрите от грешното интервю, а тези, които са им правили "разследването", твърдят, че имат още 8 минути запис. Къде са останалите повече от 10 минути и от коя телевизия са взети, не е ясно. Както не е ясно и защо Нова тв прави всичко това. Кому е нужно?

Стр. 12

Leave a Reply