10 компании от Молдова на изложбата ИНТЕРФУД & ДРИНК в София

www.iec.bg  I  13.10.2014г. 

Плюс ли е сходството във вкуса и предпочитанията за трапезата на хората от различни страни? Да, плюс е. Улеснява ли това бизнеса за партньорство и общи пазарни стратегии? Със сигурност.
В това могат да се уверят участниците и посетителите на международната изложба ИНТЕРФУД И ДРИНК от 5 до 8 ноември в Интер Експо Център – София.
Казват, че доста от селскостопанските продукти в Република Молдова – гроздето, ябълките, доматите и много други плодове и зеленчуци, имат типичния вкус на българските. Българската диаспора в Молдова е голяма, тя също търси това, което е близко до българското. Тенденцията е стокообменът между страните ни да расте, бизнесът търси все повече възможности за контакти и съвместни дейности.
Тази година за първи път молдовски производители на храни от двата бряга на река Нистру ще се представят на изложението с колективен щанд.
Участието в инициативата се оганизира от Търговско-промишлената палата на Република Молдова с финансовата подкрепа на Европейския съюз и Програмата на ООН за развитие (ПРООН) – Програмата в подкрепа на мерки за изграждането на доверие (SCBM).
За молдовската продукция ще научим повече от експонатите на компании за сушени домати и плодове, хлебни и сладкарски изделия, сокове и напитки, захарни и млечни изделия за деца и мед.
Те имат желанието да намерят нови партньори и дистрибутори, да разширят дейността си и да открият нови ниши за бизнес, да проучат тенденциите и търсенето на пазара, да намерят инвеститори, да направят по-известни и желани своите продукти.
Международните специализирани изложби МЕСОМАНИЯ, СВЕТЪТ НА МЛЯКОТО, БУЛПЕК, САЛОН НА ВИНОТО и ИНТЕРФУД И ДРИНК са доказано най-добрата среда за успешни бизнес начинания.
Актуална информация за изложбите можете да откриете освен на www.food-exhibitions.bg и в социалните мрежи Facebook, LinkedIn и Google+.

 

 

 

Leave a Reply