185 български музиканти ще свирят с Енио Мориконе

 в. Сега | 10.07.2013 

Легендарният италиански композитор и диригент Енио Мориконе ще отбележи своя първи концерт в България с оркестъра и хора на Classic FM, които ще изпълнят някои от най-популярните композиции на маестрото. "Много съм щастлив", заявява самият Мориконе за предстоящия концерт. 185 български музиканти наред с бенд от Италия ще участват в концерта на 10 декември 2013 г. в зала "Арена Армеец", съобщават организаторите от "Ивент Зона".
Енио Мориконе композира някои от най-легендарните филмови мелодии в историята, както и някои симфонични и хорови аранжименти, част от които ще бъдат изпълнени в София. В репертоара за 10 декември са музиката от "За една шепа долари" (1964), "Добрият, лошият и злият" (1966), "Имало едно време в Америка" (1983), "Недосегаемите" (1987) и "Малена" (2000).
Създаден през 2002 г., оркестърът на Classic FM се изявява в няколко концертни цикъла, включително "Концертмайсторите" и "Музиката на Америка", като последният е концентриран върху филмовата музика. Хорът на Classic FM съществува от 2005 г. като съвместен проект на Classic FM радио и Софийския камерен хор "Васил Арнаудов".
Концертът в "Арена Армеец" ще бъде и с участието на шестима италиански музиканти: Сузана Ригачи – сопрано, Гилда Бутa – пиано, Нани Чивитенга – електрически бас, Масимо д`Агустино – барабани, Леандро Пичони – клавир и Роко Дзифарели – електрическа китара. Билети за концерта на Енио Мориконе се продават онлайн на Tixgate.com, както и на всички каси на Easypay.

Стр. 16

Leave a Reply