2 000 000 българи ползват фейсбук

в. Труд | 17.03.2011

 

64% от потребителите са на възраст между 18 и 40 години

 

Броят на българите, които ползват фейсбук, достигна 2 млн., съобщи българо-датската компания "Комфо". Над една четвърт от населението ни и повече от половината от интернет потребителите са в най-голямата социална мрежа. По този показател се нареждаме сред Унгария, Словения и Гърция. Лидери по участие във
фейсбук са САЩ и Великобритания, където съответно 49 и 47% от жителите са в мрежата.
По отношение на активност на ползването българите са в унисон със световните нива – около 50% от хората влизат във фейсбук всеки ден или през ден.
Потребителите на най-голямата социална мрежа у нас се увеличават с бързи темпове, като вторият милион българи са се включили през последните 13 месеца.
Традиционно най-бързо растящата група са хората на възраст между 25 и 35 години. И сега основната част от потребителите са между 18 и 40-годишна възраст, но в сравнение с година по-рано делът им е паднал от 80 на 64%.
"Уменията в социалните платформи стават все по-важно конкурентно предимство", коментира Ивайло Христов, мениджър в "Комфо".
Българските потребители стават все по-смели и се отнасят с по-голямо доверие към общуването в социалната мрежа, като в същото време са по-селективни към информацията, която допускат до себе си, отчитат от "Комфо". Увеличението на регистрациите води и до по-сипен интерес на бизнеса към възможностите на мрежата. Засега компаниите залагат на популярни решения като конкурси с награди за трупане на фенове.

Стр. 11

Leave a Reply