20 младежи спечелиха стипендии от Центъра за предприемачество и управленско развитие

Human Capital I 20.04.2011

20 младежи спечелиха стипендии и ще преминат през едногодишната американска програма CEED TOP Class Plus. Конкурсът бе обявен по време на форумът MySuccess.bg in Education, който се проведе в края на февруари.

Според Николай Ярмов, изпълнителен директор на Центъра за предприемачество и управленско развитие (CEED), младите хора са проявили голям интерес към конкурса. Те трябваше да напишат есе, в което да изложат мотивите си защо искат да управляват определена компания. „Получихме повече от 60 есета. Около месец оценявахме предложенията. Срещнахме се с някои от младежите и решихме да увеличим техния стимул за по-добра работа, като изберем 20, а не 10 стипендианти”, каза Николай Ярмов.

По думите му младите хора се мотивират най-вече от възможността за успех и реализация. „Имаше страхотни идеи за това как да се развие една компания, как биха мотивирали своите екипи, как се виждат в лидерска позиция. Изключително съм очарован, че това са неща, които не се учат в университетите и училищата и тези млади хора са успели да се развият”, допълни Ярмов.

Младежите, които са спечелили едногодишни стипендии, ще преминат през програмата за млади лидери, предприемачи и мениджъри. По време на обучението си ще се срещнат ръководители на компании и успешни мениджъри, които ще споделят своите знания и опит.

Оригинална публикация

Leave a Reply