“24 часа” и “Труд” официално с нов собственик

в. Класа | 11.04.2011

 

Агенцията по вписванията e регистрирала 83% от капитала на "Медийна група България холдинг", която издава вестниците "Труд" и "24 часа", като собственост на Огнян Донев и Любомир Павлов, съобщи БНТ в събота. Новината беше потвърдена от Огнян Донев вчера в предаването "Нека говорят“ по bTV. Останалите 17% са притежание на фирма "БГ принтмедия" с управители Любомир Павлов и Христо Грозев. Пред БНТ Грозев коментира, че ще обжалва решението в съда. Той обяви, че има и паралелна проверка на прокуратурата за документна измама.
"Казусът приключи и не по по-различен начин от този, който можеше да се очаква“, обяви от своя страна Донев. По думите му липсата на юридически и финансови аргументи обикновено се опитва да се компенсира с масирани медийни изяви. "Мисля, че е абсолютно ясно кой е финансирал, при какви договорни условия и респективно комисионерът дали е изпълнил или не своите ангажименти“, добави той. "Когато губиш едни мач, предлагаш винаги реми“, така Донев отговори на въпроса, как гледа на лансираната идея да се разделят двата вестника.
Скандалът между съдружниците в дружеството "Медийна група България холдинг“ се разгоря три месеца след като медийната група ВАЦ продаде "Труд", "24 часа" и "168 часа“. Според документи, публикувани в Търговския регистър, Огнян Донев и Любомир Павлов са поискали 83% от капитала на "Медийна група България холдинг" да им бъдат прехвърлени. Това обаче станало без знанието на Христо Грозев, който на следващия ден поиска да се блокират всякакви вписвания по фирмената партида на пресгрупата до изясняване на обстоятелствата. Според Донев и Павлов обаче новите дялове в капитала отговарят на инвестициите на всеки от съдружниците.

Стр. 4

Оригинална публикация

Leave a Reply