С много руйно вино и рози отбелязаха Трифон Зарезан в Сухиндол

IGM I 17.02.2015г.

За 150 поредна година по стар български обичай в гр. Сухиндол тържествено беше отбелязан деня на Трифон Зарезан, който е и празник на града.
Още в ранни зори беше обслужена литургия за здраве в храм „Св. Св. Петър и Павел“, а малко по-късно под наслов „…Вино да се лей, песен да се пей и хоро – люлей…“  тържествата се пренесоха на централния площад в града.
Сред официалните гости на събитието бе Маргарита Попова – вицепрезидент на Р България, както и делегации от пoбpaтимeнитe нa Сyхиндoл гpaдoвe в Пoлшa, Мaлтa, Итaлия и Мaкeдoния.

Местните винопроизводители и тази година спазиха обичая и проведоха празнично шествие под звуците на духова музика предвождано от специално украсена за случая УАЗ-ка . Крайната му цел беше местността „Димчански завой“, където тържествено бяха зарязани лозите.
С пожелание за добра реколта, лозарите получиха и подарък корени рози от Баумакс България. Доказано е, че розата и лозата страдат от една и съща болест.  При засаждане на цветните храсти в близост до лозята, те първи се разболяват, и така дават знак, че масивите трябва да бъдат защитени.
Празничният ден завърши с много вино, хора и ръченици на централния площад, където местните лозари обсъждаха бъдещата реколта.

ОЩЕ ЗА АКЦИЯТА „ПРАЗНИК НА ВИНОТО“:
Магазините bauMax в цялата страна стартират акцията „Празник на виното“. Всеки клиент, направил покупка над  50 лв.  в периода 14.02. -20.02.2015, ще получи на каса скреч карта, с която може да спечели бутилка вино от 375 мл., корени рози или градински ръкавици. Повече информация на www.bauMax.bg или в магазините на bauMax.

ОЩЕ ЗА BAUMAX БЪЛГАРИЯ:
В края на миналата година магазините от типа “направи си сам”- “bauMax”, бяха купени от българската компания “Хедус”АД. До два месеца предстои и ребрандирането на търговските обектите. Магазините освен, че ще продължат да предлагат материали за ремонти и строителство, ще заложат и на най-разнообразни услуги, за да са от полза на клиентите. Освен към крайните потребители веригата ще е насочена и към малките фирми и домашните майстори. В двата търговски обекта в София, и в тези в Пловдив, Варна, Бургас, Стара Загора, Русе и Плевен ще се продава на достъпни за българите цени.

Автор:
IGM

Leave a Reply