360 спота от 54 страни са включени в “Нощта на рекламоядите”

в. Класа | 2010-01-26 

Организаторите на второто издание изготвят селекция и от български клипове

Второ издание на "Нощта на рекламоядите“ ще се проведе в София този петък. Събитието се организира от списание "Интро“ и ще се състои в "Парти център 4 км“ като част от т. нар. Advertising weekend. Тази година селекцията включва 360 реклами от 54 страни, съобщиха за "Класа“ организаторите. Селекцията от реклами ще бъде разделенa на 4 части. В момента списание "Интро“ създава колекция от български реклами, които ще бъдат предложени на екипа на френската продуцентска къща "Синематик Жан-Мари Бурсико“ за включване в програмата. Избраните клипове ще пристигнат у нас тази седмица, а от френска страна се очакват трима представители, които ще проследят протичането на събитието и ще консултират българските организатори. Засега София е единственият град, в който ще се проведе "Нощта на рекламоядите“. Водещи на събитието ще бъдат Петър Димитров от Дарик радио и Косьо от музикалната MAD TV.
Сред акцентите в програмата са най-добрите автомобилни реклами от Satcar Festival Sol, първата реклама на прах за пране, антология от най-вълнуващите и изненадващи реклами от колекцията на Жан-Мари Бурсико, най-добрите вирусни реклами от Viral Film Festival, американската мечта в US рекламата между 1950 и 1982 г., френската реклама по времето на френските колонии, както и реклама, снимана от Мартин Скорсезе за Freixenet, кратък рекламен филм, заснет от Джон Франкенхаймър за BMW, с участието на Клайв Оуен, най-добрите хуманитарни рекламни кампании и др. Сред популярните лица, които ще могат да бъдат видени в селекцията, са Омар Шариф, Джон Траволта, Пол Нюман, Ким Бейсинджър, Брад Пит, Дъстин Хофман, Антонио Бандерас, Бриджит Бардо, Чарли Чаплин, Вал Килмър, Жерар Депардийо, Ума Търман, Леонардо ди Каприо, Мелани Грифит и други. Ще бъдат показани и спотове с участието на музикантите Рей Чарлз, Чарлз Тренет, Ману Дибанго, Серж Гинсбърг.
Преди "Нощта на рекламоядите“ в петък вечерта е предвидено шоу с акордеони на група Kord и изпълнението на живо на Classic In The House – проект на пианистката Мария Каракушева, която изпълнява класическа музика на концертен роял върху хаус, пускан от DJ.През втората вечер от Advertising weekend ще се проведе парти на списание "Интро“, на което гости ще бъдат лондонското дуо DJ-и The Herbaliser, a другите зали ще гостуват още DJ Marten, DJ James Bongg и DJ Vladeejay.
"Нощта на рекламоядите“ е фестивално шоу, което се провежда в повече от 160 града на 52 страни. За първи път се състои във Франция през 1981 г. В САЩ, Канада и Австралия се организира през 1989 г., а през 1994 г. събитието стига и до Азия и Средния изток. За първи път "Нощта на рекламоядите“ се проведе в България през декември 2008 г. и тогава бе организирана от Mediamixx Group.

Стр. 15

Leave a Reply