5 тенденции, които PR професионалистите да очакват през 2012

www.prkernel.com | 13.12.2011

След като погледнахме кристалната топка на PR сферата, нека ви представим някои сигурни залози за предстоящата 2012.

Медиите ще продължат да имат проблеми
През последния месец, различни онлайн медии и вестници в глобален мащаб отново предприеха съкращения на персонала. Американският Denver Post например се раздели с 19 служители, чийто общ опит в медията се равнява на 470 години. За светът на PR това означава, че ще има добри кадри на пазара.

Социалните медии ще продължат да определят връзките с обществеността
Социалните медии ще продължат да засилват влиянието си върху клиентите, изпреварвайки традиционните медийни канали. По-неприятният аспект на нещата е, че тази лоша новина ще се разпростре бързо и ще достигне до повече хора, издигайки ролята на кризисните комуникации, които се опитват да контролират диалога.

Връзките с обществеността ще оглавят технологичните и комуникационните иновации
И двете са тясно свързани, затова професията ни на пиари ще бъде начело на новите начини за комуникация, използващи съвременни технологии. Освен това, ние ще подкрепяме нова комуникационна вълна от блогъри, които ще бъдат агрегатори на съдържание.

Дебатът за платените и спечелените медии ще продължи
След като светът на PR гледа към алтернативни канали за послания, ние ще имаме нужда да определим еволюиращите роли на платените и спечелените медии. Ние ще се състезаваме с маркетингови и SEO компании, които плащат за пласиране, докато ние полагаме усилия да го спечелим.

Ролята на връзките с обществеността ще продължи да нараства
Клиентите все повече ще разбират стойността на проактивния и реагиращия PR. Скоростта, с която се придвижват посланията означава, че ние ще запазим местата си на масата за стратегии. Ние ще изкажем нашите гледни точки за променящия се свят на медиите, репутационния мениджмънт, кризисните комуникации, вътрешните комуникации и отношенията в различните общности.

Материалът е преведен от Ground Floor Media и се публикува под редакцията на PR Kernel

Оригинална публикация 

Leave a Reply