54 значими комуникационни проекта ще се надпреварват в PR Приз 2013

БДВО I 8.05.2013

8 май 2013 г. Общо 54 са комуникационните кампании и проекти, които ще кандидатстват за признание в тринадесетото издание на наградите PR Приз – най-старият и представителен конкурс в сферата на PR у нас. Автори и изпълнители на кандидатстващите проекти са над 30 организации, сред които водещи PR агенции, големи компании и влиятелни неправителствени организации.

За поредна година има ръст в броя на кандидатите за отличие в PR Приз, въпреки трудната ситуация на пазара на комуникационни услуги. Това показва ясна тенденция PR специалистите все повече да показват своите постижения, което е признак за увереност и нарастващ професионализъм.

Най-много кандидатури в тазгодишното издание има в двете категории, отличаващи социално отговорните кампании. Сериозен е интересът и в категорията Корпоративна PR кампания, а особено внимание привлича новата категория за зелени комуникации и градска среда. Кризисният и политически PR са единствените области, които в тазгодишния PR Приз остават непокрити, като сегашните политическите кампании вероятно ще се състезават догодина.

Припомняме, че в журито на PR Приз 2013 влизат доказани български и чуждестранни професионалисти в областта на комуникациите, бизнеса и неправителствената сфера. Това са Роналд Минчеф, Президент на Edelman Бразилия; проф. Ричард Лавничак, Ръководител катедра Връзки с обществеността в Икономически университет – Познан; д-р Александър Христов, Председател на БДВО; Марина Ханджиева, Директор на Perceptica; Мария Шишкова, Председател на УС на БФБЛ; Стефан Серезлиев, Председател на БААК; Анна Кошничарова, PR & Citizenship мениджър на Майкрософт България и Веселина Кавръкова, Програмен ръководител във WWF. Проектите ще бъдат оценявани на два етапа – предварително журиране и открити представяния, по време на които кандидатите ще могат директно да убедят журито в предимствата на своя проект. Те ще се проведат на 18 и 19 май 2013 г. в конферентната зала на Софийски университет „Св. Климент Охридски”.

Победителите в тринадесетото издание на най-представителните награди в сферата на комуникациите у нас ще бъдат обявени на официална церемония по награждаване на 29 май 2013 г.

PR Приз 2013 и съпътстващият Седми PR Фестивал се осъществяват с любезната подкрепа на Mtel и Perceptica. Медийни партньори на събитията са Bulgaria on Air TV, БТА, сп. „Мениджър”, Jobs.bg, Economy.bg, b2b Media, Prnew.info, EVENTS.bg, Marketing360.bg, Васи ли?! и PR@Festivals.

За допълнителна информация:

Пламена Павлова
Българско дружество за връзки с обществеността
София 1574, ул. „Кирил Божиков“ 20
Тел.: 02/ 495 85 82 и 0887 45 00 40
Е: office@bdvo.org
www.prpriz.info 

Leave a Reply