6 млн. лв. за реклама на България на 6 пазара

в. Труд | 19.07.2013 

Близо 6 млн. лв. без ДДС ще даде министерството на икономиката за реклама на България като туристическа дестинация на 6 пазара – Германия, Русия, Румъния, Украйна, Полша и Швеция. Според обществената поръчка изпълнителите трябва да организират публикуване на журналистически и рекламни материали в чужди печатни, тв и електронни медии, да са готови с план за кризисен пиар при критични ситуации, да анализират ефективността на рекламата на международния пазар и т.н. Най-скъпи ще са кампаниите в Германия и Русия – по 2 млн. лв., а най-малко средства 437 520 лв., са предвидени за реклама в Швеция. Срокът за изпълнение на поръчката е 8 месеца, а документи за участие ще се приемат до 22 август. Може да се кандидатства и за отделни обособени позиции.
Вече е факт и друга важна поръчка, за която родните туроператори преди 2 седмици биха тревога, че се бави. Тя е за изграждане на български щанд на международното изложение World Travel Market през ноември в Лондон. Поръчката е за 280 000 лв. Освен всички изисквания, кандидатите трябва да декларират и че ще осигурят2 LED видео стени, всяка от минимум 9 кв. м, пише в обявлението.
WTM е едно от най-важните изложения за бранша. На него туроператори, хотелиери и авиокомпании от цял свят сключват договори за година напред.

Стр. 12 

Leave a Reply