60 000 лв. стигат до семейството на Рада

в. 24 часа | Калина ВЛАЙКОВА, Паола ХЮСЕИН | 26.02.2011 

Наградата беше обявена предварително, казва Красимир Каракачанов

Размерът на наградата от 50 хил. лв. бе обявен предварително. Това увери победителят в "Байландо" Красимир Каракачанов. Той пя и танцува в шоуто заради болната от левкемия сестра на партньорката си Рада Рачева. Семейството й не можеше да покрива едновременно разходите по лечението й и да изплаща ипотеката на къщата си.
То получи тези пари плюс още около 8-9 хил. лева, които се събраха по индивидуалната ни сметка, около седмица след края на шоуто. Допълнителната сума дойде от външни дарения на зрители и след две мероприятия, които ВМРО организира извън шоуто, обясни Каракачанов.
Той лично се уверил в това, тъй като непрекъснато бил във връзка със семейството. Даже вчера говорил с бащата на болното момиче, за да му уредят консултация – химиотерапията не помогнала и сега се налага трансплантация на костен мозък.
Според Каракачанов заблуда в предаването по отношение на SMS-ите не е имало. Подобно нещо не фигурирало в договора му, нито някой му го казал устно. Той не изключи друг участник да е ттолучил различна информация. Но по думите му подобен механизъм би бил несправедлив:
"Есемесите се изпращаха за двойките, номинирани за отпадане, а не за всичките 12. Ние бяхме 4-5 двойки, които вечно отивахме на елиминации – не бяхме професионални певци. Естествено, че няма как да победя Нели Рангелова например. Докато други бяха на елиминации по 1-2 пъти."
Иначе Каракачанов се съгласи, че не било лошо предаването да даде отчет след финала си за резултатите. Той обаче отхвърли и съмненията за промяна на регламента по средата.
"При подписването на договорите имаше пълно разбиране, аз поисках 3-4 корекции и те бяха отразени без никакъв проблем", разказа войводата.
"Получихме парите една седмица след края на шоуто", каза Румен Рачев, бащата на Рада. "Ако не бяха "Байландо" и Нова тв, сега щяхме да сме на улицата."
Семейството има голяма мечта, защото е голямо, но тя на практика не е изпълнена докрай. Малкото момиче е искало чрез участието си да може да изплати целия кредит за дома им. На практика получават почти 60 хиляди, които не стигат за покриване на цялата сума.
"Не се сърдя. Напротив. Хиляди благодарности, защото успяхме да покрием голяма част и да продължим нататък. Разбирам, защото точно в този момент дойде кризата, която не пощади и медиите. Бизнесът ми също е потърпевш", казва Рачев. Той произвежда плодови сокове и твърди, че в тях няма и грам вода, подсладители и консерванти.
Заради помощта, която семейството получава, Рачев е убеден, че това е единственото шоу, което "взе присърце жестоки човешки съдби и ги показа на българската общественост".
Румен Рачев е категоричен, че никой никога не е обяснявал, че парите от есемесите са за играчите. "Чувам такива неща, но не знам откъде и кой е получавал подобни обещания. От самото начало знаех, че есемесите са само вид гласуване и са достатъчно евтини, за да бъдат повече хора съпричастни. Винаги се анонсираше в предаването, че има дарителски сметки за участниците", казва Рачев. Според него някои може да са се объркали с "Великолепната шесторка", която се излъчваше по същото време по Би Ти Ви. Там парите, събрани от есемеси, наистина бяха за каузата на предаването.

Стр. 21

Leave a Reply