700 милиона души във Facebook

в. Република | 02.06.2011

 

Социалната мрежа се е устремила към милиардния си потребител

 

Facebook се използва от повече от 700 милиона души, или поне такъв е в момента броят на регистрираните потребители по данни на статистическия сайт Socialbakers.com.
Лидер тук, както и преди, остават САЩ с повече от 155.3 милиона акаунта, пише Kladata.com. На второ място със значителна разлика от лидера е Индонезия с 37.9 милиона потребители. Следват Великобритания с 30.7 милиона акаунта, Турция с 29.5 млн. и Индия с 26.6 милиона регистрирани потребители.
Ръст
Още една цифра заслужава внимание – социалната мрежа вече на два пъти показва стабилен ръст – 100 милиона за шест месеца. За последната половин година най-голям принос за увеличението на аудиторията на Facebook са внесли САЩ, Бразилия и Индия -във всяка от тези държави са били регистрирани по около 10 милиона акаунта.
Останалите
Бразилия също показва много високи темпове на растеж – през последните шест месеца броят на регистрираните потребители там е нараснал повече от два пъти.
В Китай тази цифра е дори още по-висока – акаунтите са станали четири пъти повече, като това далеч не е рекорд.
По растеж лидери са африканските страни Демократична република Конго и Централноафриканската република. Броят на потребителите на социалната мрежа от тези страни се е увеличил седем пъти. Има и страни, където броят на потребителите на Facebook е намалял. В този списък е попаднала Либия – минус 200 хиляди потребители или почти 80%. Над този процент "пенсионирали се" има само в малка Ватикана – почти 98%, като там става дума само за около 920 потребители.

Стр. 17

Leave a Reply