72 диаманта в короната на HELLO!

в. Монитор | 18.12.2010

72 диаманта и 1 от тях е в България. Блясъкът идва от короната на империята HELLO! На 16 декември България се присъедини към 72-те страни и 15-те милиона читатели на престижното световно издание. Негов издател е S Media Team (партньор на част от световни издатели като Би Би Си, Haymarket и Hola Spa).

Всичко започва в един септемврийски ден на 1944 г.

когато цяла Европа още носи следите на Втората световна война. В испанския град Барселона на малка маса в дома на младоженците Антонио Санчес Гомес и Мерседес Хунко Калдерон се ражда списанието HOLA!, което днес излиза в 72 страни и се радва на 15 милиона почитатели. Целта на основателите му е да възвърнат позабравената от тежките военни години светлина и красота на живота, да възродят оптимизма и вярата на хората.
HOLA! бързо се налага сред аудиторията, но неговият безспорен успех е през 1956 г., когато принцът на Монако – Рение, се жени за американската актриса Грейс Кели. Списанието

за първи път в световната журналистика

слага на корица снимка на знаменитости. HOLA! бележи невероятен бум в продажбите и слага началото на светските издания. Оттогава датират и основните принципи и ценности на изданието, които го издигнаха в статута на престижна марка: уважение към знаменитостите, достоверност на информацията и стил в представянето на тенденциите.
През 1962 г. HOLA! отразява и сватбата на испанския крал Хуан Карлос и София. Доказателство за доверието, което коронованите особи гласуват на списанието, е и фактът, че то беше поканено и на церемонията на наследника им принц Фелипе и Летисия през 2004 г.
Големият успех на HOLA! подтиква създателите му да започнат издаването му и във Великобритания. През 1988 г. стартовият брой на HELLO! публикува първото интервю, давано от член на кралското семейство, като по този начин списанието заема челно място в звездната журналистика.
Най-големите световни звезди и знаменитости дефилират от страниците на списанието по всички точки на планетата. Днес HELLO! се радва на обширна, бързо увеличаваща се аудитория, към която вече се числят и българските читатели.

Издателят арх. Любомир Станиславов: Изданието е пълна противоположност на жълтата преса

- Г-н Станиславов, разкажете подробности за проекта HELLO! България, за старта му, за това какво да очаква аудиторията?

- HELLO! България ще излиза всеки втори четвъртък от месеца и ще разказва ексклузивни истории на най-известните кралски семейства и звезди от цял свят. Няма да пропуснем и българските знаменитости, които ще имат запазено място на страниците.
Форматът и цената от 1,99 лв. на HELLO! България са изключително атрактивни. Първият брой излиза на 92 страници и това е минималният обем, който ще поддържаме. В него читателите ще научат тайни от живота на любимите си знаменитости. Важно е да се отбележи и фактът, че Hello! не е жълто издание. В него няма непроверени и неодобрени от самите звезди информации. Тук например не можете да снимате някого в гръб, след което да напишете материал за него. Летвата на журналистическия стандарт е поставена много високо.

- Това ли ще отличава HELLO! от другите светски издания у нас?

- Да, високите изисквания към информацията, която се публикува, са една от съществените разлики. Към това обаче трябва да добавите ексклузивните репортажи и фотосесии. Списанието винаги се е отнасяло с респект и съпричастност към звездите, което го прави и техен чест гост. Така например само HELLO! ще има привилегията да отрази официално сватбата на британския престолонаследник Уилям и Кейт Мидълтън. Изданието е пълна противоположност на жълтата преса. То разказва най-интересните и любопитни истории от света на звездите именно защото цялата информация, публикувана на страниците му, е споделена от самите знаменитости.

- Само лайфстайл тематика ли ще присъства на страниците?

- Не харесвам думата lifestyle. Днес всички списания – независимо дали са за коли, за дома или нещо друго, титулуват себе си като лаифстайл. Hello! е списание за по-добрата част от живота. В него ще намерите личните истории на известните хора, разказани в първо лице единствено число. Заради близо 70-годишната си история HELLO! винаги се е стремяло да бъде в крак с времето и възможно най-близо до читателите си и техните интереси. Ето защо в изданието присъства и информация за най-актуалните тенденции в модата и красотата, както и преглед на културния и социалния афиш на страната и чужбина.

- Предвиждате ли и интернет вариант?

- Той вече е факт! WEB страницата на HELLO! България е www.hola.bg и на нея читателите могат да намерят още повече любопитни истории и съвети. Интернет вариантът няма да дублира списанието, а ще предлага допълнителна и полезна информация на читателите, както и още непознати факти от звездния подиум. Заедно с това списанието има и Facebook профил – HELLO! България, който още преди старта му отчете сериозен интерес.

Стр. 22 – 23

Leave a Reply