Абонатите на GLOBUL WAZ’UP са вече над 25 000

в. Телеграф | 31.01.2011

Абонатите на услугата GLOBUL WAZ’UP, която предлага евтин, бърз и удобен достъп до социални мрежи, чат и електронна поща чрез мобилен интернет, вече наброяват над 25 000.
Чрез WAZ’UP, която стартира през октомври 2010 г., абонатите на GLOBUL разполагат с достъп до социални мрежи като Facebook, Twitter и YouTube, до електронна поща, включително и в най-популярните български и чуждестранни email услуги, както и до различни IM услуги, като ICQ, Google Talk, Yahoo Messenger и др. Освен това те имат и възможност за автоматично получаване на e-mail заедно с календари и телефонни указатели,както и 100 MB за съхранение и обмен на файлове.
Статистиката показва, че 48% от потребителите на услугата я използват най-често за достъп до социални мрежи. Около 47% пък използват WAZ’UP за достъп до различни чат услуги (IM).
Услугата WAZ’UP е достъпна през почти всички марки и модели мобилни телефони на пазара. Тя може да се използва както чрез специалното мобилно приложение, което се инсталира на телефона, така и чрез WAP портала на компанията MyGLOBUL (http://wap.globul.bg). Мобилният интернет трафик в рамките на приложението WAZ’UP или WAP портала са безплатни. WAZ’UP се предлага срещу месечна такса от 7,90 лв. с ДДС, като всеки нов потребител на услугата я използва един месец безплатно. За да се активира WAZ’UP, потребителят изпраща безплатен SMS до кратък номер 1771. В отговор той получава SMS с линк към WAP портала MyGLOBUL, където трябва да избере "Активиране". При успешна активация потребителят ще получи своето потребителско име и парола.

Стр. 14

Leave a Reply