Aгенция APRA Porter Novelli с най-много отличия в престижната класация на българските фейсбук страници

APRA Porter Novelli I 10.07.2012

Агенция APRA Porter Novelli беше отличена с 4 приза на първата годишната церемония по награждаване на най-добрите кампании, страници, приложения и групи във Facebook, рeализирани в България – K2Web Awards. Експертно 11 членно жури в състав: доц, д-р Десислава Бошнакова, Томислав Савов, Иво Илиев, Бисер Вълов, Христо Георгиев, Жанет Найденова, Евгени Йорданов, Ален Попович, Калин Карабойчев, Борис Луканов и Юлиян Бориславов, определиха наградите в 7 категории:

Кампания в социалните мрежи
Facebook страница на бизнес, фирма, организация
Facebook страница на продукт/услуга
Facebook страница на кауза, общност, идеална цел
Facebook професионална група
Facebook приложение за игра/промоция
Българска Facebook страница на 2012 година

Проекти на APRA Porter Novelli спечелиха първи награди в 4 от категориитe: Facebook приложение за игра/промоция – с приложението Фен на месеца, разработено за Nivea България; Кампания в социалните мрежи – с кампанията Explore Midnight, организирана за Finlandia Vodka Bulgaria; Facebook страница на продукт/услуга – със страницата на Jack Daniel’s Bulgaria, която беше избрана и за най-успешната Българска Facebook страница на 2012 година.

За проектите:

Jack Daniel’s Bulgaria е българската страницата с най-устойчива връзка между фенове и бранд от гледна точка на брой интеракции от потребители при тематичните публикации. Почти всеки статус на бранда постига хиляди харесвания, стотици споделяния и десетки коментари. Съдържанието й всяка седмица достига до близо 1 милион потребители на фейсбук, предимно заради вирусния й ефект. Тя беше отличена като най-добра продуктова страница и страница на 2012 за България.

NIVEA Фен на месеца е първото в България приложение за истински фенове – постоянни и лоялни потребители, които познават всички новости около продуктовата гама на компанията. Апликацията не цели разрастване на броя фенове, а е по-скоро концентрирана върху превръщането им в дългосрочни потребители, познаващи преимуществата на отделните продуктови серии на NIVEA. Тя изисква от всеки участник да премине през тест за новостите от бранда, преди да го допусне като претендент за титлата. Само безгрешно отговорилите имат шанс да се състезават за уникална поименна статуетка и NIVEA продукти за цяла година. Второстепенна цел на апликацията е генерирането на трафик към продуктовите страници на сайта nivea.bg. Всеки месец за титлата NIVEA Фен на месеца участват няколко хиляди фенове, дори без активна рекламна кампания. В допълнение до 8-10% (няколко хиляди уникални посещения) от трафика на сайта nivea.bg се генерира благодарение на приложението. Обратната връзка от феновете е силно позитивна. Апликацията спечели в категория Facebook приложение за игра/промоция.

Кампанията EXPLORE MIDNIGHT е мащабен проект, реализиран за Finlandia Vоdka Bulgaria. Той цели представяне на новия локален слоган на Finlandia Vodka – EXPLORE MIDNIGHT, препозициониране на бранда към нова аудитория и обвързване на бранда с устойчиви асоциации като парти атмосфера, споделяне и забавление в компания с приятели, нощен живот в градска среда, клубни изживявания. Уникалното за него е, че е нетрадиционна отборна игра за четирима приятели, които обичат да се забавляват. Кампанията се осъществява при строги изисквания за целева аудитория, механизъм на действие и послания, които да отговорят на маркетинговите цели на бранда. За постигане на целите се използва съчетание от PR кампания с участието на Луиза Григорова, рекламна кампания във фейсбук и комбинация от атрактивни награди като пътуване до Ибиса, вечер в топ клуб в Букурещ, специална лимитирана серия ръчно рисувани слушалки и много други. Резултатите са впечатляващи: над 23 000 нови фенове на бранда и 410 милиона импресии на новите послания, постигнати сред целевата аудитория. Кампанията е победител в категория Кампания в социалните мрежи за 2012.

За агенцията:

APRA Porter Novelli е сред водещите комуникационни агенции в България. Сред клиентите на компанията са Нестле България, Coca-Cola Hellenic Bulgaria, HP, Санома Блясък България, Майкрософт България, Сименс Здравеопазване, Хенкел, Ромпетрол България, Байерсдорф България и много други.

Оригинална публикация 

Leave a Reply