“Ай Ти Ви Партнър” смени име и собственик

в. 24 часа | Паола ХЮСЕИН | 2010-04-12

"Тотал тв" предлага 200 канала и 50 платени програми

200 тв канала и 50 платени програми ще могат да се гледат чрез сателитния оператор "Тотал тв". Това е новото име на "Ай Ти Ви Партнър", който от 1.IV. е собственост на инвестиционния европейски фонд Mid Europa и на ЕБВР.
Операторът предлага 4 пакета, като най-евтиният е с месечна цена 9Д) лв. и включва 23 телевизии, сред които са основните български, заедно с безплатни сателитни канали. Абонаментът за най-скъпия е 24,50 лв. на месец, като дава възможност да се гледат НВО и "Синемакс".
Неудобството на сателита е, че за всеки телевизор в дома е нужен приемник, иначе всички ще излъчват една и съща програма. Затова новата компания дава до 3 допълнителни приемника, всеки с наем от 7 лв.
За да привлече клиенти, в първите месеци операторът ще предлага безплатно оборудване и монтаж.
"Тотал тв" засега е единственият оператор, който инвестира в сателитна платформа в цял регион, а не в отделна държава, обясни вчера генералният й директор Драгана Пилипович-Ча-фей. Негови подразделения вече има в Сърбия, Словения, Черна гора, Босна и Херцеговина, Хърватия и Македония.
Фондът Mid Europa е със седалище в Лондон. Съсобственик в медиината компания с миноритарен дял от 20% е и ЕБВР.
"Банката е частен инвеститор. След време тя евентуално ще продаде дела си", каза Чафей. Тя е сръбкиня и доскоро е била шеф в ЕБВР. Преди това дълги години е работила в МВФ.
За изкупуването на "Ай Ти Ви Партнър" и за високотехнологичното оборудване фондът е инвестирал у нас 45 млн. евро. Операторът има в момента 15% пазарен дял от българската аудитория. Директор на българския клон е Иван Тотев.

Стр. 4

Leave a Reply