Ако раздавате флаери – вземете си първо разрешително

Събитиен БЛОГ на EVENTS.dir.bg I 2010-06-04

Текат масови проверки в София за раздаването на флайери.

Когато решите да създадете малко рекламен или забавен шум около вашето събитие или активност, най-лесният и сравнително евтин начин е да напечатате листовки или да произведете флаери, да наемете няколко млади хора, които да пъхат умело рекламните листчета в ръцете на минувачите. Обикновено в центъра на София или около някой от големите търговски центрове.

Имате ли обаче разрешително!?

Колегите от www.manager.bg разказват за проверките на Столичния инспекторат сред рекламните раздавачи в София.

Някой да знае какви разрешения са необходими и кой ги издава!?

Ето и подробна информация за активностите на регулаторните органи:

Текат масови проверки в София за раздаването на флайери

"Ако ви се е случвало в последно време да прекосите карето в района на църквата „Св. Неделя” със сигурност сте били пресрещнати поне от десетина раздавачи на флайери, листовки, каталози на магазини и най-обикновени листчета с обяви, отпечатани набързо на принтер.

Масовото раздаване на всякакви рекламни печатни материали напоследък очевидно е направило впечатление и на столичния инспекторат, който от сутринта провежда проверка на фирми и граждани, занимаващи се с такава дейност.

Целта на акцията е да се ограничат евентуалните случаи на незаконна реклама. Масова практика напоследък е да се наемат студенти и безработни за раздаване на рекламни материали, а по закон, всеки възложител е длъжен да има нужното разрешително за таква дейност, коментира Иво Пенев от Столичния инспекторат. Ако нямат такива, ще им бъдат съставени актове и ще си понесат отговорността, добави той.

До този момент, проверката не е установила сериозни нарушения. Съставени са единствено актове за административно нарушение на продавачи на вестници пред изходите на метростанциите, защото повечето от тях нямали нужното разрешително."

Снимка: сп. "Мениджър"

Оригинална публикация

Leave a Reply