Александър Дурчев: Промяната е едно от най-константните неща в днешно време

Web and Events Ltd I 17.10.2011

Следващата година ще бъде и изключително важна за PR сферата, акцентира председателят на Българската асоциация Александър Дурчев 

Дурчев е CEO на Аll Channels Communication Group

Александър Дурчев е CEO на Аll Channels Communication Group, която включва All Channels | PR / A Fleishman-Hillard Affiliate, All Channels | Advertising, All Channels | Activation, All Channels | Interaction, Symmetric Communications и 2Travel. В периода 2002 – 2008 г. е преподавател по PR в Нов български университет. Той е председател на Българската асоциация на PR агенциите (БАПРА) 2011 – 2013 г. и заместник-председател в периода 2009-2011 г.

- Бихте ли ни разказали нещо интересно за Вас и Вашата работа? Какво Ви предстои през следващата година?

- Комуникационната сфера е може би една от най-динамично променящите се, а промяната от своя страна е едно от най-константните неща в днешно време. През следващата година пред All Channels Communication Group предстои разширяване портфолиото от предлагани услуги. Към момента ние имаме специализирани звена във всички комуникационни сфери. Като цяло обаче гледаме напред, планираме ходовете си в перспектива и предвиждаме как ще се движи пазарът следващата година. Този поглед в бъдещето ни позволява да говорим за разширяване на предлаганите услуги.

Следващата година ще бъде и изключително важна за PR сферата. Тази година поех председателството на Българската Асоциация на PR агенциите и през 2012 г. заедно с всички членове на асоциацията ще продължим усилената си работа с цел подобряване условията за PR бизнесa в България. Утвърждаването на имиджа и ролята на PR професионалистите също ще бъде фокус за нас.

- Бихте ли споделили за какво ще говорите на Eventex Seminar 2011.

Специалните събития отдавна не би трябвало да са просто един елемент от комуникационния микс. Те са част от 360 градусовите комуникации. Важна роля за тяхното успешно провеждане играят не само традиционните комуникационни канали, но и новите такива. Особено дигиталните комуникации, както и нетрадиционните медийни канали имат ключова роля за нестандартното протичане на дадено събитие. С колегите в агенцията винаги говорим за създаване на brand experience за марките, с които работим. Ако специалните събития са част от интегрираните комуникации, а не просто комуникационен елемент, то и резултатът от тях няма да закъснее.

- Какво е най-ценното, което Ви дава работата в областта на PR – а?

Работата в тази сфера е много всеобхватна. Вече не е достатъчно просто да си запознат с това, което се случва в медиите, държавата или света. Трябва във всеки един момент да можеш да интерпретираш зависимостите, да създаваш тенденциите. Сферата дава възможност да създаваш тенденциите, а не да ги следваш. Ние често сме откривателите в дадена област – това е най-вдъхновяващата част.

- Разкажете за Ваш проект, който е поставил предизвикателство пред Вас и екипа Ви?

- Предизвикателствата са за това, за да се преодоляват и да ни правят още по-големи професионалисти. Проект, който показа готовността ни да поемаме и да се справяме с нестандартни сутуации е проектът за управление на комуникационната стратегия на компанията Avon за техния дунавски регион. От 2011 г. ние залагаме стратегията, управляваме и следим за прилагането и постигането на регионалните цели на компанията на 9 пазара в региона на Дунав. В този проект ние не мислим само за тук и сега – това сме го направили преди няколко години – а за това, което предстои далеч напред. Да гледаш в бъдещето, да прогнозираш и да даваш правилните решения – това е не малко предизвикателство, което поехме с огромна охота.

- Какво бихте препоръчали на хората, които искат да организират своето първо специално събитие?

- Препоръките са много лесни – никакви компромиси в работата, с партньорите и с екипа, особено внимание към детайла, различни и нетрадиционни идеи. Основно значение има работата със специалисти в сферата. Специалните събития имат своите особености и у нас има специалисти, които знаят какви са подводните камъни. Обръщайте се към тях/нас.

- И за финал…

- Творческият и нестандартният подход са чудесно нещо, но те винаги трябва да бъдат подчинени на пазарната стратегия на марката. Всеки един елемент трябва да носи конкретни резултати.

Александър Дурчев ще открие четвъртото издание на Eventex Seminar с темата: Специалните събития са мъртви. Да живеят е-специалните събития! Събитието ще се проведе на 16-ти и 17-ти ноември 2011 година в х-л Експо, София. Семинарът ще бъде посветен на последните тенденции в събитийната индустрия и актуални примери от добрите практики в страната и чужбина. Той ще срещне своите посетители с доказани професионалисти с опит в подготовката и провеждането на специални събития.

За повече информация и регистрация, можете да посетите сайта на събитието – www.eventex.bg

Организатор: Web and Events Ltd – www.webandevents.com

Оригинална публикация 

Leave a Reply