Алфа Рисърч: Дарик е най-слушаното частно радио за първото полугодие на 2014

www.dariknews.bg I 27.08.2014г. 


Дарик продължава да бъде най-слушаното частно радио в страната, показва последното проучване на социологическа агенция "Алфа рисърч". В изследване сред пълнолетното население на България чрез пряко стандартизирано интервю, Дарик се класира категорично на първото място сред частните радиостанции със 17,5 процента обща аудитория.

Проучването на "Алфа Рисърч" представя данни за първото полугодие на 2014 година в национален мащаб. След Дарик в изследването на частните радиа се нарежда Веселина с 11,8 процента обща аудитория, БГ Радио с 10,2 процента, Радио 1 с 10,1 процента и N-Joy с 10 процента.

За редовна аудитория Дарик също заема първото място сред частните радиостанции в страната с 9,9 процента, последвано от Веселина с 7,1 процента редовна аудитория, N-Joy с 5,9 процента и Радио 1 с 5,3 процента. От социологическата агенция съобщават, че аудиторните дялове на медиите се отчитат на базата на два индикатора – предпочитания към заявената медия и време, в което тя е била следена. Данните се формират от броя на слушателите, посочили съответната радиостанция като предпочитана или допълваща.

 

 

 

Оригинална публикация 

 

Leave a Reply