All Channels Communication придоби мажоритарна собственост в Symmetric Communication

focus-press.net I 20.09.2010

В средата на месеца беше финализирана сделката, в която All Channels Communication придоби мажоритарна собственост в Symmetric Communication Consultancy. All Channels чрез юридическото си лице „Актив комюникейшънс” ООД ще притежава 70% от консултантската компания, а останалите 30% са собственост на Силвия Костова, която остава на длъжността управляващ директор на Symmetric Communication.
„Придобиването на „Симетрик” е логично продължение на успешното сътрудничество между двете компании през последната година”, коментира Александър Дурчев, главен изпълнителен директор на All Channels Communication Group. През 2010 година в консорциум със специализираната в институционални комуникации консултантска компания, All Channels спечели няколко мащабни комуникационни проекта, финансирани от Европейския съюз. До 2013 г. агенциите ще реализират дейности по информация и публичност по два проекта на БТПП и БСК, финансирани по оперативна програма „Развитие на човешките ресурси”. През тази година All Channels и Symmetric спечелиха и два договора за организиране на събития – за Представителството на ЕК в България и за Министерство на икономиката, енергетиката и туризма. Част от Public Affairs обслужването на корпоративните клиенти на All Channels също е поверено на експертите на консултантската компания.
„Включването на Symmetric Communication в семейството на All Channels ще ни позволи да допълним портфолиото си и да диверсифицираме в още по-голяма степен услугите, които предлагаме”, заяви още Александър Дурчев. В момента комуникационната група на All Channels обхваща четири агенции, специализирани в основните комуникационни области – PR, реклама, дигитални комуникации и събитиен мениджмънт. В началото на тази година All Channels Group придоби и туристическата агенция 2travel.
„Тази сделка ще допринесе за още по-бързия и успешен растеж на Симетрик комюникейшън, като ни позволи да се фокусираме в дейността, в която имаме най-богата експертиза – комуникациите по европейски проекти, като релокираме рекламните дейности и организирането на събития на специалистите в All Channels Group, с които доказахме, че работим като печеливш екип”, смята и Силвия Костова, управител на Symmetric Communication.

All Channels Communication Group:

All Channels е създадена през 2001 година от Александър Дурчев като класическа PR агенция, която през годините се разви до комуникационна група, обхващаща пълния спектър на комуникационни услуги: PR, реклама, събитиен мениджмънт, дигитални комуникации, фокусирани върху изграждането на brand experience – комуникационна среда за марките, за които експертите на агенцията създават интегрирани комуникационни решения. All Channels е най-награждаваната българска агенция с 6 международни и над 25 български отличия в сферата на комуникациите. От 2006 година е афилииран партньор на петата по големина в света комуникационна агенция Fleishman Hillard. Сред основните клиенти на All Channels Group са Пощенска банка, Майкрософт България, Нестле, Бритиш Американ Табако България, Белла България, Ейвън България, Филипс, Меркатор-Б и други водещи световни марки.

Symmetric Communication Consultancy:

Symmetric Communication е създадена в края на 2008 година, когато започва работа за Siemens, ACER, ОББ Асет мениджмънт. За по-малко от две години сред клиентите й се нареждат водещи корпоративни клиенти в ритейл и IT сектора, неправителствени организации и големи институции, сред които Представителството на ЕК в България, БТПП, БСК, МИЕТ. Само 9 месеца след създаването си агенцията печели първото си PR отличие – награда за „Най-добра корпоративна кампания” от Българското дружество за връзки с обществеността, година по-късно работата на Symmetric Communication отново е отличена с приз за „Най-добра кампания за въвеждане на нов продукт”. Агенцията е създадена и се управлява от Силвия Костова.

Оригинална публикация

Leave a Reply